Κόσμος

ΟΗΕ: Η Αυστρία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα του ασύλου

Την παραβίαση από την Αυστρία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τομέα του ασύλου διαπιστώνει η σχετική έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και που ήδη αντικρούεται από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ως έχουσα "πολιτικά κίνητρα".

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος ήδη νωρίτερα είχε κατηγορήσει για “προκατάληψη λόγω σοσιαλιστικής προέλευσης” την ύπατη επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μισέλ Μπατσελέτ, ανέφερε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάθε κριτική, ωστόσο δεν επιτρέπει να κακολογείται η Αυστρία και αναμένει από τον ΟΗΕ να εξετάσει και τις υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “τότε η Μισέλ Μπατσελέτ θα συνειδητοποιήσει γρήγορα ότι είναι λίγες οι χώρες στον κόσμο που διαθέτουν τόσο υψηλά στάνταρ ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Αυστρία, η οποία εκπλήρωσε υπέρ το δέον τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης”.

Χωρίς να πάρει θέση στα σημεία κριτικής που ασκείται στις 19 σελίδες της έκθεσης του ΟΗΕ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς παρέπεμψε στην “εξαίρετη συμβολή” της χώρας του στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους που συνέβαλαν στην πολύ καλή αντιμετώπισή της με μεγάλη προσωπική τους προσπάθεια.

Ταυτόχρονα επισήμανε πως από το 2015 η Αυστρία έχει δεχθεί πάνω από 150.000 πρόσφυγες, περισσότερους κατά κεφαλήν από άλλες χώρες, ενώ επανέλαβε την πρόσφατη απαίτησή του για επιβολή σκληρότερων κυρώσεων σε χώρες οι οποίες επιτρέπουν τη διέλευση προσφύγων από το έδαφος τους.

Η έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αυστρία σε σχέση με το άσυλο συντάχθηκε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων οι οποίοι είχαν επισκεφθεί τη χώρα τον περασμένο Οκτώβριο.

Αναφορικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης και του καγκελάριου Κουρτς για υποτιθέμενη πολιτική προκατάληψη της ύπατης επιτρόπου, επισημαίνεται από κύκλους του διεθνούς οργανισμού ότι η επιτροπή που επισκέφθηκε την Αυστρία είχε συσταθεί πολύ πιο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της από την Μισέλ Μπατσελέτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ