Κόσμος

ΟΗΕ: Η ένταξη της Παλαιστίνης θα διορθώσει μια αδικία λέει η Κίνα

Ο υπουργός Εξωτερικών στην Κίνα, Ουάνγκ Γι δήλωσε πως οι προσπάθειες να γίνει δεκτή η Παλαιστίνη στον ΟΗΕ είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη αδικία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

“Μια γρήγορη εισδοχή της Παλαιστίνης στα ΟΗΕ είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη ιστορική αδικία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ στην Κίνα, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Παπούας Νέας Γουινέας.

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν ουσιαστικά τον ΟΗΕ την Πέμπτη (18/04/2024) να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, προβάλλοντας βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην αποκτήσουν την ιδιότητα του πλήρους μέλους του διεθνούς οργανισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος