Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Όλα τα ψέματα του Ντομινίκ Πελικό: Επινόησε τον βιασμό του για να βγει θύμα – Αποκαλύψεις απ;o τον αδερφό του

REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

Λίγο φωνακλάς, που είχε την τάση να σκαρφίζεται ιστορίες, με αδυναμία στον τζόγο και στις σπατάλες με αποτέλεσμα η οικογένειά του να ζορίζεται οικονομικά. Αυτή την εικόνα είχαν συγγενείς και φίλοι για τον Ντομινίκ Πελικό, που νάρκωνε επί χρόνια τη σύζυγό του και καλούσε αγνώστους στο σπίτι του στη Γαλλία για να τη βιάσουν.

Οι κοντινοί άνθρωποι του Ντομινίκ Πελικό, που κατηγορείται για τους βιασμούς της γυναίκας του σε μία υπόθεση που έχει σοκάρει τη Γαλλία και όχι μόνο, ήξεραν ότι σίγουρα δεν ήταν τέλειος αλλά ποτέ δεν φερόταν ανάρμοστα στις γυναίκες. Μέχρι και σεμνότυφο τον θεωρούσε ο μεγαλύτερος αδελφός του.

«Δεν άντεχε τα πρόστυχα αστεία» θυμάται. «Για παράδειγμα, αν βλέπαμε τηλεόραση και αναφερόταν κάπου το θέμα του swinging (ανταλλαγή συντρόφων), έδειχνε πιο σοκαρισμένος απ’ όλους. Είναι τρελό πώς η προσωπικότητά του ήταν διχασμένη σε Δρ. Τζέκιλ και κύριο Χάιντ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του αδελφού του Πελικό στο Paris Match, το γεγονός ότι ο 71χρονος παρουσίαζε για χρόνια ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στους οικείους του αποτελεί μία από τις πιο μυστηριώδεις πτυχές της υπόθεσης που έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Ο 71χρονος Πελικό, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, ήταν ο σατανικός εγκέφαλος πίσω από τη συστηματική κακοποίηση της συζύγου του Ζιζέλ μεταξύ 2011 και 2020. Αφού νάρκωνε με ηρεμιστικά χάπια τη γυναίκα του, προσκαλούσε δεκάδες αγνώστους στο σπίτι τους για να τη βιάσουν μπροστά στην κάμερα – ενώ συμμετείχε και ο ίδιος σε ορισμένες από τις επιθέσεις.

Στη συνένευξή του στο Paris Match, ο μεγαλύτερος αδελφός του Πελικό μίλησε για την ευτυχισμένη παιδική τους ηλικία και αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν νοσοκόμο όταν ήταν παιδί.

Τα αδέλφια απολάμβαναν μια ειδυλλιακή παιδική ηλικία στο κτήμα Château d’Oublaise, όπου βρίσκεται ένα κάστρο του 19ου αιώνα στην ύπαιθρο Centre-Val de Loire, όπου ο πατέρας τους ήταν υπεύθυνος για την ηλεκτρική συντήρηση.

Ο αδερφός του λέει οτι ήταν πολύ κοντά σαν αδέλφια και μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο για 15 χρόνια ακόμα και το ίδιο κρεβάτι καποιες φορές.

Χαϊδεμένος και με ζωηρή φαντασία

Ως ο μικρότερος, ο Ντομινίκ Πελικό ήταν ο «χαϊδεμένος» των γονιών τους, που τον λάτρευαν και δεν του χαλούσαν χατίρι. Ίσως αυτή η ανέμελη ζωή στην εξοχή να συνέβαλε στο γεγονός ότι ο μικρός Πελικό απέκτησε από νωρίς ζωηρή φαντασία και έφτιαχνε με το μαυλό του ιστορίες.

Δεκαετίες αργότερα, μία από αυτές τις παιδικές ιστορίες ήρθε στο φως, όταν ο Ντομινίκ Πελικό θυμήθηκε ότι κακοποιήθηκε από έναν άνδρα νοσοκόμο σε ηλικία εννέα ετών, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι. Αλλά η ιστορία μεταφέρθηκε κάπως αλλαγμένη από τον ίδιο τον Πελικό.

«Έζησα μια κόλαση, με βίασε με κάθε δυνατό τρόπο» είπε στον δικαστή ο Πελικό.

Η ανάμνηση ωστόσο που έχει ο αδελφός του από αυτό το περιστατικό είναι αρκετά διαφορετική. Σύμφωνα με εκείνον, ο Πελικό είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο ότι ένας νοσοκόμος τον άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, αλλά δεν είχε πει τίποτα για βιασμό.

Η μητέρα των αγοριών, θορυβημένη από τους ισχυρισμούς του γιου της, έψαξε και έμαθε ότι την ημέρα της υποτιθέμενης ασέλγειας στο νοσοκομείο είχαν βάρδια μόνο γυναίκες νοσοκόμοι.

REUTERS/ZZIIGG NO RESALES.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/ZZIIGG NO RESALES

Ο μικρότερος αδελφός του Πελικό λέει σήμερα ότι δεν πίστεψε ποτέ εκείνη την ιστορία και δηλώνει βέβαιος ότι ο Ντομινίκ την «ξαναθυμήθηκε» και την εμπλούτισε με σοκαριστικές λεπτομέρειες για να εμφανιστεί σαν θύμα που δεν είναι υπεύθυνος στο 100% για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε κατά της Ζιζέλ.

Ο αδελφός του Ντομινίκ διαψεύδει επίσης ότι η βίαιη φύση του πατέρα τους μπορεί να δημιούργησε παιδικά τραύματα στον Ντομινίκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς τους τσακώνονταν μεν συχνά αλλά ο ίδιος θυμάται μόνο ένα περιστατικό κατά το οποίο υπήρξε βία μεταξύ τους.

Ακόμα ένας ισχυρισμός του Ντομινίκ που δεν ισχύει, σύμφωνα με τον αδελφό του, είναι ότι αναγκάστηκε να γίνει ηλεκτρολόγος επειδή οι γονείς τους ξόδεψαν όλα τους τα χρήματα για να σπουδάσουν τον ίδιο γιατρό. «Ήταν μέτριος μαθητής και με δυσκολία κατάφερε να ολοκληρώσει τη σχολή ηλεκτρολογίας» είπε ο αδελφός του στη συνέντευξη.

Η γνωριμία με τη Ζιζέλ και οι δυο γάμοι τους 

Μετά από ένα σύντομο διάστημα ενασχόλησης με τα κτηματομεσιτικά, ο Ντομινίκ έγινε αντιπρόσωπος πωλήσεων για συναγερμούς φωτιάς και εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το 1971, κι ενώ εργαζόταν σε μια από αυτές τις εταιρείες, ο Ντομινίκ γνώρισε τη Ζιζέλ και δύο χρόνια αργότερα, στα 21 τους χρόνια, παντρεύτηκαν.

Απέκτησαν μαζί δυο γιους και μια κόρη, τον David, τον Florian και την Caroline.

Οι Πελικό ήταν ένα πολύ αφοσιωμένο ζευγάρι, σύμφωνα με τους φίλους. Ακόμη και η ίδια η Ζιζέλ Πελικό δηλώνει ότι η τρυφερότητα μεταξύ τους δεν ήταν απλώς μια βιτρίνα για τον κόσμο και ότι ο σύζυγός της εμφανιζόταν σαν «καλός άνθρωπος» – ισχυρισμός που επιβεβαιώνεται και από τα παιδιά της.

Η ζωή της οικογένειας πάντως δεν κυλούσε χωρίς προβλήματα, αφού τα οικονομικά χρέη ήταν πολλά. Το 2001, μετά από την χρεοκοπία μιας εταιρείας ηλεκτρολόγων μηχανικών που δημιούργησε ο Πελικό, εκείνος και η Ζιζέλ πήραν διαζύγιο, ώστε να μην επηρεαστεί εκείνη από τον διακανονισμό του χρέους του.

Πιστεύεται ότι συνέχισαν τη σχέση τους χωρίς να το ξέρει κανείς και το ζευγάρι παντρεύτηκε ξανά το 2007.

Ο αδελφός του επιβεβαιώνει στη συνέντευξή του ότι ο Ντομινίκ ήταν σπάταλος και ισχυρίζεται ότι του δάνεισε κάποτε 75.000 ευρώ, τα οποία δεν πήρε ποτέ πίσω.

Πάντως, αν και ήξερε καλά ότι ο μικρότερος αδελφός του δεν ήταν… άγιος, δηλώνει ότι η σύλληψή του και η αποκάλυψη της διεστραμμένης δράσης του τον σόκαρε αρκετά.

Μάλιστα παραδέχεται ότι χρειάστηκε βοήθεια από ψυχολόγο για να διαχειριστεί όσα έμαθε για τον Ντομινίκ.

«Δεν είναι εύκολο. Έπρεπε να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι έχασα τον μικρό μου αδελφό», λέει χαρακτηριστικά.

Τα εγκλήματα του Πελικό έλαβαν χώρα στο οικογενειακό σπίτι της οικογένειας, στο Μαζάν, ένα φιλόξενο χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Mont Ventoux, στον καταπράσινο παράδεισο του Vaucluse, που κάποτε ήταν ένα «τρυφερό μέρος γεμάτο υπέροχες αναμνήσεις» για τα ενήλικα παιδιά τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις