Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Όλαφ Σολτς: Δεν έχουμε αποφασίσει αναστολή αποστολής όπλων στο Ισραήλ

Όλαφ Σολτς: Δεν έχουμε αποφασίσει αναστολή αποστολής όπλων στο Ισραήλ

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι δεν έχει έως τώρα αποφασίσει την αναστολή αποστολής όπλων στο Ισραήλ, παρά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου περί παράνομων εποικισμών των παλαιστινιακών εδαφών.

Η κυβέρνηση δεν έχει για την ώρα αποφασίσει αναστολή αποστολής όπλων στο Ισραήλ, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. 

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη, αλλά ασφαλώς αποφασίζουμε κατά περίπτωση», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος κατά την διάρκεια της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης Τύπου.

Αναφερόμενος στην «απάνθρωπη», όπως είπε, επίθεση της Χαμάς, επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να πολεμά την οργάνωση. Ταυτόχρονα καταδίκασε τις πράξεις βίας από την πλευρά των εποίκων και επανέφερε την πρόταση για λύση «δύο κρατών» στην περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα προϊόντα του Ισραήλ τα οποία παράγονται στην Δυτική Όχθη, ο καγκελάριος απέκλεισε το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ.

«Μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την ηγεσία μου δεν θα υποστηρίξει ένα μποϊκοτάζ αγαθών, υπηρεσιών και εμπορευμάτων από το Ισραήλ. Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκω τέτοιες απαιτήσεις αποκρουστικές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σολτς δέχθηκε ακόμη ερώτηση σχετικά με τους Παλαιστίνιους στην Γερμανία και τον ενδεχόμενο περιορισμό της ελευθερίας τους στην έκφραση. «Δεν πρόκειται για ερώτηση, αλλά για γνώμη. Και δεν συμφωνώ μαζί σας», περιορίστηκε να δηλώσει ο καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις