Κόσμος

Όλαφ Σολτς: Να αποφύγουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο και τη διαίρεση του κόσμου

Ο Όλαφ Σολτς προειδοποίησε για τη διαίρεση ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη διαίρεση του κόσμου σε συνασπισμούς και ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για νέες συνεργασίες.

«Η Δύση πρέπει να υποστηρίξει τις δημοκρατικές αξίες και να προστατεύσει τις ανοικτές κοινωνίες, όμως πρέπει επίσης να αποφύγουμε τον πειρασμό να διαιρέσουμε για μια ακόμη φορά τον κόσμο σε συνασπισμούς», έγραψε ο Όλαφ Σολτς στο άρθρο του.

«Αυτό σημαίνει πως πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να οικοδομήσουμε νέες συμπράξεις, με ρεαλισμό και χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες», πρόσθεσε.

«Απειλή η Κίνα και η Ρωσία»

Ο Σολτς ξεχώρισε ιδιαίτερα την Κίνα και τη Ρωσία ως δύο χώρες που αποτελούν απειλή σε έναν πολυπολικό κόσμο, ο οποίος για να επικρατήσει απαιτεί ισχυρότερη ευρωπαϊκή και διατλαντική ενότητα.

Η διατλαντική σύμπραξη παραμένει ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση προκλήσεων που δημιουργούνται από τη ρωσική απειλή εν δυνάμει επιθέσεων σε συμμαχικό έδαφος, ενώ η στροφή της Κίνας προς την απομόνωση και ο τρόπος που προσεγγίζει το θέμα της Ταϊβάν απαιτούν από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να δημιουργήσουν νέες και ισχυρότερες συμπράξεις με χώρες σε όλο τον κόσμο, έγραψε.

«Οι Γερμανοί έχουν την πρόθεση να γίνουν οι εγγυητές της ευρωπαϊκής ασφάλειας που οι σύμμαχοί μας περιμένουν από εμάς να είμαστε, γεφυροποιοί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρικτές πολυμερών λύσεων σε παγκόσμια προβλήματα», έγραψε ο Σολτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1