Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ολάντ: “Έξοδος από την Ευρώπη ισούται με έξοδο από την Ιστορία”

Ολάντ: “Έξοδος από την Ευρώπη ισούται με έξοδο από την Ιστορία”

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προειδοποίησε τους Γάλλους να μείνουν μακριά από τους λαϊκισμούς και τον πειρασμό “μιας εξόδου από την Ευρώπη“, η οποία ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με “μια έξοδο από την Ιστορία”.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε τους Γάλλους, οι οποίοι καλούνται στις 25 Μαΐου στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, να μείνουν μακριά από τους λαϊκισμούς και από τον πειρασμό “μιας εξόδου από την Ευρώπη”, η οποία ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με “μια έξοδο από την Ιστορία” και τους κάλεσε να ταχθούν μάλλον υπέρ μιας “επίμονης Ευρώπης”.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Λε Μοντ”, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους καλεί τους Γάλλους ψηφοφόρους να ταχθούν υπέρ μιας “επίμονης Ευρώπης” και υπενθυμίζει τη σοβαρή προειδοποίηση του πρώην προέδρου, Φρανσουά Μιτεράν, στην τελευταία του ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν είχε πει πως “ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο!”.

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογραμμίζει πως “η Ευρώπη ισοδυναμεί με ειρήνη!”, κρίνει ωστόσο ότι αυτή η πραγματικότητα “απειλείται από τις δυνάμεις που επιζητούν να την αφανίσουν εκμεταλλευόμενες την απογοήτευση, στηριζόμενες στην αποθάρρυνση, ανακινώντας τους φόβους”, την ώρα που στην Γαλλία το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο θα μπορούσε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να αναδειχθεί στην πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, το βράδυ της 25ης Μαΐου.

“Μια έξοδος από την Ευρώπη θα ισοδυναμούσε με μια έξοδο από την Ιστορία”, σημειώνει στο άρθρο του ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η εγκατάλειψη του ευρώ θα ήταν “μια παγίδα, αυτή της εθνικής παρακμής”.

Ωστόσο, ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση “απογοητεύει, με την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την ανεργία ή με τους θεσμούς και τους περίπλοκους κανόνες της”. Όμως είναι θέμα επιλογής, σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ “μιας φοβισμένης Ευρώπης ή μιας επίμονης Ευρώπης”.

Ο ίδιος ζητεί μια Ευρώπη “που δρα εκεί όπου αναμένεται, που αποσαφηνίζει τους τρόπους για την λήψη των αποφάσεων, που ελαφραίνει τις διαδικασίες, που προχωράει πιο γρήγορα με τις χώρες που το θέλουν και επικεντρώνεται στις προκλήσεις που έρχονται”.

“Αυτή η Ευρώπη είναι εκείνη που, ξεκινώντας από την ευρωζώνη, ξαναδίνει δύναμη στην οικονομία, θέτει τέλος στην τυφλή λιτότητα, πλαισιώνει τα οικονομικά με την επίβλεψη των τραπεζών, μετατρέπει την μεγάλη αγορά της σε ένα πλεονέκτημα έναντι της παγκοσμιοποίησης και υπερασπίζεται το νόμισμά της κατά των παράλογων κινήσεων”, επισημαίνει ο Γάλλος πρόεδρος.

“Η Γαλλία περισσότερο από την πρόοδο της Ευρώπης, θέλει την Ευρώπη της προόδου”, καταλήγει ο Ολάντ στο άρθρο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολάντ: “Πρόοδος τα συλλυπητήρια του Ερντογάν για τη γενοκτονία των Αρμενίων”


Δεν ήξερε πού να κρυφτεί ο Ολάντ: Ντροπή! Δεν κρατήσατε τις υποσχέσεις σας! (video)

Σεγκολέν Ρουαγιάλ: Χειρότερη και απο την Μαρία Αντουανέττα!

Ελεύθεροι 4 Γάλλοι δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε