Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ολάντ: Πρέπει να διατηρηθεί η απειλή για επέμβαση στη Συρία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η απειλή στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον της Συρίας πρέπει να διατηρηθεί ώστε να διασφαλιστεί πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα καταστρέψει τα αποθέματα χημικών όπλων που διαθέτει, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

“Η στρατιωτική επιλογή πρέπει να παραμείνει, διαφορετικά δεν θα υπάρξει εξαναγκασμός (του Άσαντ)”, ανέφερε ο Ολάντ σε μία συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας ότι συμφώνησαν για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας θα αποτελέσει τη βάση ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

“Θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως υπάρχει η πιθανότητα τιμωρητικής δράσης αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία”, είπε ο Ολάντ, προσθέτοντας πως θα ανέμενε ότι η Ρωσία, ως αρχιτέκτονας της συμφωνίας, θα λάβει μέρος σε μία τέτοια παρέμβαση αν το καθεστώς παραβεί τις δεσμεύσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αν αποτύχει η διπλωματία” δήλωσε ο Ομπάμα μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία για αφοπλισμό της Συρίας

Συμφωνία Αμερικής – Ρωσίας για αφοπλισμό της Συρίας – Ομπάμα: Οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες να δράσουν

Συρία: Αντικαθεστωτικοί αποκεφαλίζουν στρατιώτες – Προσοχή φωτογραφίες ακατάλληλες για παιδιά

Οι οικονομικοί λόγοι που “φρενάρουν” τις ΗΠΑ στη Συρία, επιπτώσεις και στην Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε