Τετάρτη, 18 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Όλος ο Ιούνιος σε δυο λεπτά – Εντυπωσιακές εικόνες

Όλος ο Ιούνιος σε δυο λεπτά – Εντυπωσιακές εικόνες

Και τι δεν ζήσαμε στον μήνα που τελείωσε χθες. Ο Ιούνιος του 2016 θα περάσει στην ιστορία ως ο μήνας του Brexit. Ήταν αναμφίβολα όχι μόνο το γεγονός του μήνα, αλλά ίσως ολόκληρου του χρόνου.

Πρώτη φορά ζήσαμε την απόφαση μιας χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δημοψήφισμα στη Βρετανία εξακολουθεί να είναι το θέμα των ημερών, αφού έφερε πολιτική αναταραχή στη χώρα και προκαλεί τριγμούς στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και να μην ξεχνά κανείς πως κατά τη διάρκεια της εκστρατείας υπέρ ή κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. χάθηκε και μια ζωή: της 41χρονης βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ που δολοφονήθηκε από έναν μοναδικό, ακροδεξιό, άνδρα.

Το βρετανικό δημοψήφισμα δεν ήταν φυσικά το μοναδικό μεγάλο γεγονός του Ιουνίου. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έμεινε, για άλλη μια φορά εμβρόντητη, από ένα μακελειό: από την αιματηρή επίθεση στο Ορλάντο, στο night club Pulse, όπου ο Ομάρ Ματίν εισέβαλε ένα ξημέρωμα Κυριακής και θέρισε 49 ψυχές.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και το άλλο μακελειό που σόκαρε τον κόσμο: την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Τρεις καμικάζι αυτοκτονίας, 44 νεκροί και ο κόσμος γεμάτος φόβο.

Θα μείνει επίσης στη μνήμη μας ως ο μήνας της Γαλλίας, εξαιτίας του Euro 2016 και των επεισοδίων στις διαδηλώσεις των συνδικάτων κατά του εργασιακού νόμου. Καλό ποδόσφαιρο στο Euro δεν έχουμε δει ακόμα αλλά είδαμε… επεισόδια από τους Ρώσους χούλιγκανς. Η Γαλλία «έγραψε» και εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν τη χώρα στις αρχές Ιουνίου και προκάλεσαν ακόμη και την εκκένωση των υπογείων του Λούβρου και του Ορσέ, δυο εκ των πιο σημαντικών μουσείων στον κόσμο.

Τον Ιούνιο έφυγε από τη ζωή κι ένας μεγάλος: ο Μοχάμεντ Άλι λύγισε από τα προβλήματα υγείας και πέρασε στο πάνθεον της Ιστορίας ως ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους που γνωρίσαμε ποτέ και ένας άνθρωπος που ποτέ δεν δέχτηκε εκπτώσεις στα ιδανικά του.

Το Reuters συγκέντρωσε σε ένα video σχεδόν δυο λεπτών όλες τις εικόνες του Ιουνίου. Απολαύστε τις…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε