Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιος είναι ο εκκεντρικός Γάλλος που υποδύθηκε τον «γυμνό μπλε» θεό Διόνυσο – Η σχέση του με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιος είναι ο εκκεντρικός Γάλλος που υποδύθηκε τον «γυμνό μπλε» θεό Διόνυσο – Η σχέση του με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ήταν και εξακολουθεί να είναι κάτι σαν το «πρόσωπο της ημέρας», ένας από τους χιλιάδες πρωταγωνιστές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Ο εκκεντρικός Γάλλος που εμφανίστηκε ως θεός Διόνυσος και έγινε γνωστός ως «ο γυμνός μπλε άνδρας», θα αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη και θα αργήσει να λησμονηθεί από τα highlights των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ο «γυμνός μπλε άνδρας» λοιπόν, που πρωταγωνίστησε στο σκετς που παρέπεμπε στον Μυστικό Δείπνο, στην τελετή της Παρασκευής (26.07.2024) έσπασε τη σιωπή του για το αμφιλεγόμενο αυτό σόου.

Ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Phillippe Katerine ενσάρκωσε τον ρόλο του Έλληνα θεού του κρασιού σε μια αναπαράσταση της διάσημης βιβλικής σκηνής του Ιησού Χριστού και των δώδεκα αποστόλων του να μοιράζονται το τελευταίο γεύμα πριν από τη σταύρωση.

Όμως η καλλιτεχνική απομίμηση, στην οποία συμμετείχε και μια ομάδα drag queens και ένα τρανσέξουαλ μοντέλο, προκάλεσε την οργή σε πολλούς, επειδή αποτελεί «χυδαία κοροϊδία» της θρησκείας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Katerine (@philippekaterine)

«Είμαι επιδειξιομανής»

«Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν σε αυτόν τον πλανήτη;», δήλωσε ξεκάθαρα και χωρίς απολογητική διάθεση, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Πέρασε δυο ολόκληρες ώρες στον χώρο του μακιγιάζ, όπου ειδικοί επαγγελματίες τον κάλυπταν με αδιάβροχη μπογιά στην απόχρωση του γαλάζιου του ουρανού και τον πασπάλιζαν με γκλίτερ, το οποίο όπως είπε, ακόμα βρίσκει ίχνη πάνω του.

«Είμαι λίγο επιδειξιομανής», δήλωσε ο 55χρονος στην εφημερίδα Le Parisien. Ως θεός Διόνυσος, ο θεός της γονιμότητας, της έκστασης και του κρασιού, κάλυψε τα επίμαχα σημεία με μια λεπτή γιρλάντα από φύλλα και φρούτα. Για να προετοιμαστεί, ο Katerine αποκάλυψε πως αποτριχώθηκε με κερί σε όλο του το σώμα.

«Υπέφερα πολύ και μου άρεσε πολύ», είπε.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Katerine (@philippekaterine)

Οι συντηρητικοί επικριτές κατήγγειλαν ευρέως την πράξη, στην οποία ο Phillippe Katerine αράζει σε ένα τραπέζι περιτριγυρισμένος από drag queens, ως χλευασμό του Μυστικού Δείπνου. Αλλά ο σκηνοθέτης Thomas Jolly δήλωσε σήμερα (28.07.2024) στο BFM-TV ότι έμπνευσή του δεν ήταν η εμβληματική σκηνή της Καινής Διαθήκης που ζωγράφισε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, αλλά «μια παγανιστική γιορτή που συνδέεται» με τους θεούς του Ολύμπου.

 

Ο γάμος με την κόρη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο Katerine δήλωσε ότι ήταν «υπερήφανος» για την παράσταση. «Είναι ο πολιτισμός μου», είπε. «Είμαστε γεμάτοι διαφορετικούς ανθρώπους και ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο και, πάνω απ’ όλα, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Μου άρεσε να το κάνω».

Ο katerine, ο οποίος έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη Ζυλί Ντεπαρντιέ, κόρη του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, δήλωσε ότι έστειλε ένα βίντεο στον Jolly παρουσιάζοντας το έργο, το οποίο, όπως είπε, εμπνεύστηκε από την επιθυμία του να σεβαστεί τους αρχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα.

«Το γυμνό είναι πραγματικά η ίδια η προέλευση των Αγώνων», είπε. «Στην αρχή, ήταν Ολυμπιακοί Αγώνες γυμνιστών».

Ο Katerine, ο οποίος ερμήνευσε την επιτυχία του «Moustache» με τον Jimmy Fallon, δήλωσε ότι έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο «Nu», που σημαίνει γυμνός, και το ερμήνευσε για πρώτη φορά την Παρασκευή. «Ήθελα να περάσω το μήνυμά μου, το οποίο είναι κάπως έτσι: «Αν είσαι γυμνός, δεν υπάρχει πόλεμος γιατί δεν υπάρχουν όπλα».

Qui est Phillippe Katerine

Ο Philippe Blanchard (όπως είναι το πραγματικό του όνομα), γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1968, συστήνεται ως τραγουδοποιός, ηθοποιός, καλλιτέχνης, σκηνοθέτης και συγγραφέας που ξεκίνησε την καριέρα του το 1991. Μερικά από τα δημοφιλή singles του είναι τα «Mon cœur balance», «Je vous emmerde» και «Louxor j’adore».

Στην αρχή της καριέρας του, το μουσικό του ύφος συνδέθηκε μερικές φορές με το κίνημα του easy-listening προσφέροντας μουσική με προφορά bossa nova που συνοδεύεται από κείμενα συχνά νοσηρά ή αγωνιώδη και χρωματισμένα με χιούμορ, όλα αυτά μερικές φορές διανθισμένα με ηχητικά κολάζ.

Στράφηκε επίσης προς το ροκ και λίγο προς την ηλεκτρονική μουσική. Το 2010, τράβηξε την προσοχή του κόσμου ως ηθοποιός, δανείζοντας τα χαρακτηριστικά του στον Boris Vian στη βιογραφία Gainsbourg, A Heroic Life, της Joann Sfar. Την επόμενη χρονιά, προτάθηκε να είναι ο πρωταγωνιστής στην εκκεντρική κωμωδία, I am a No Man’s Land. Το 2015, υποδύθηκε τον αρχηγό κράτους στην ταινία Gaz de France.

Στα 44α Βραβεία Σεζάρ, έλαβε το Βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Sink or Swim.

Το 2022 ίδρυσε το καλλιτεχνικό κίνημα Le Mignonisme, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τη μασκότ με το όνομα Monsieur Rose- ένα φουσκωτό γλυπτό που παρουσιάζεται σε εκθέσεις σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις