Η ομάδα αριθμούσε 14 μέλη κατά την άφιξή της την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ από την Κωνσταντινούπολη, όμως η αστυνομία διαπίστωσε στη διάρκεια των ελέγχων πως δεν πήγαιναν σε ένα τουρνουά και υποπτεύθηκε ότι ένας από αυτούς ήταν διακινητής ανθρώπων.
“Δύο από αυτούς επέστρεψαν εθελοντικά αεροπορικώς στην Τουρκία”, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο φερόμενος ως διακινητής, που ήταν Τούρκος, συνελήφθη από την αστυνομία.
Οι υπόλοιποι 11, δέκα ενήλικες και ένα παιδί, οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να πει στη βάση ποιων κριτηρίων θα ζητήσουν άσυλο.
Τον Οκτώβριο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε πως 35 Τούρκοι πολίτες με διπλωματικά διαβατήρια ζήτησαν άσυλο ύστερα από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο, μετά το οποίο ακολούθησαν διώξεις των φερόμενων ως υποστηρικτών του.
Οι γερμανοτουρκικές σχέσεις έχουν ενταθεί για σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης της κριτικής που ασκεί το Βερολίνο στις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία και στη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Άγκυρα στα μμε, καθώς και λόγω των κατηγοριών της Τουρκίας ότι η Γερμανία είναι ένα “ασφαλές καταφύγιο” για την οργάνωση των κούρδων μαχητών PKK.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ