Site icon NewsIT

Ωμός εκβιασμός Μέρκελ στην Ουκρανία: Συμφωνήστε με το ΔΝΤ για να σας βοηθήσουμε!

21.03.2014 | 10:20
Ωμός εκβιασμός Μέρκελ στην Ουκρανία: Συμφωνήστε με το ΔΝΤ για να σας βοηθήσουμε!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό της Ουκρανίας και θα τη βοηθήσει, αρκεί το Κίεβο να συμφωνήσει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να δανειστεί είπε η Άνγκελα Μέρκελ, εκβιάζοντας ξεκάθαρα τη νέα ουκρανική κυβέρνηση!

Η κατάσταση στην Ουκρανία και την Κριμαία είναι το βασικό θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, με την προϋπόθεση ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως ανέφερε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, η ΕΕ είναι έτοιμη να στείλει παρατηρητές στην Ουκρανία, αλλά θα προτιμούσε αυτό να γίνει υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ του πανευρωπαϊκού φύλακα ασφαλείας.

Άλλοι 12 Ρώσοι στη μαύρη λίστα της Ε.Ε.

Σκληραίνει η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία με αφορμή την κατάσταση στην Κριμαία. Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. μεγάλωσε τη λίστα των κυρώσεων και πρόσθεσαν τα ονόματα άλλων 12 Ρώσων.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να ληφθούν περαιτέρω οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, αν η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινωθεί.

Οι 12 Ρώσοι που προστέθηκαν στη λίστα θα υποστούν τις εξής κυρώσεις: απαγόρευση έκδοσης βίζας και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι κυρώσεις δεν είναι «αντίποινα», αλλά επιβάλλονται για να σταματήσουν οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία – Χέρμαν βαν Ρομπάι

Στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάσει μια αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων των ευρύτερων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να στείλει μια αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία, εάν ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αποτύχει να υποβάλει τη δική του αποστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πεσμένο μικρόφωνο και η Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Συνομιλία Ομπάμα – Μέρκελ για την Ουκρανία

Η Μέρκελ κάνει την έκπληξη και στηρίζει τον… πολέμιο της λιτότητας, Ματέο Ρέντσι!

Πούτιν σε Μέρκελ: Θα σεβαστώ την απόφαση της Κριμαίας

Η Μέρκελ αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής λύσης για την Ουκρανία

Έτοιμο το βιβλίο του Γ. Παπανδρέου – Τι θα λέει για τα “γαλλικά” στις Κάννες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version