Τρίτη, 1 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ονδούρα: Ελεύθεροι οι Σύροι με τα πλαστά ελληνικά διαβατήρια

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Εξαγόρασαν την ποινή τους, οι κατηγορίες εναντίον τους αποσύρθηκαν και οι πέντε Σύροι που είχαν συλληφθεί στην Ονδούρα με πλαστά ελληνικά διαβατήρια αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι μετανάστες ήθελαν να περάσουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά.

Οι πέντε άντρες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Τονκοντίν στην Τεγκουσιγκάλπα, την πρωτεύουσα της Ονδούρας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και υπήρξε ο φόβος στις ΗΠΑ ότι ήταν τζιχαντιστές που ήθελαν να περάσουν στην Αμερική μέσω των νότιων συνόρων με το Μεξικό.

Δεν υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις όμως σύμφωνα με τις αρχές της Ονδούρας, ενώ η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Μπάρμπαρα Καστίγιο είπε ότι κάθε ένας από τους συλληφθέντες είχε συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμο 423 ευρώ περίπου για να αρθούν οι κατηγορίες παραχάραξης εγγράφων. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πέντε αφήνονταν ελεύθεροι υπό όρους, και αναμένονταν να πάρουν άδεια παραμονής ως πρόσφυγες στις 22 Φεβρουαρίου.

Η αραβική κοινότητα της Ονδούρας τους είχε υποδεχθεί θερμά και οι ίδιοι σκόπευαν να παραμείνουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής (η οποία είναι μία από τις φτωχότερες και πιο βίαιες της περιοχής) σημείωσε η Καστίγιο.

Αντίθετα, μια γυναίκα από τη Συρία και δύο άντρες από το Πακιστάν που βρίσκονται υπό κράτηση από τον περασμένο μήνα στη χώρα παραμένουν υπό έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε