Κόσμος

«Ώρα της Γης»: Στο σκοτάδι εμβληματικά μνημεία σε όλο τον πλανήτη

Ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα βυθιστούν στο σκοτάδι στην καθιερωμένη «Ώρα της Γης» το Σάββατο (30.03.2019).

Η πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» που πραγματοποιείται τέλος Μαρτίου, γίνεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης που τα τελευταία χρόνια «χτυπιέται» από παντού. Εξαίρεση φυσικά δεν θα αποτελέσει η Ελλάδα, καθώς σε κορυφαία μνημεία θα σβήσουν τα φώτα.

Στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (30.03.2019) δεκάδες μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Πύργος του Άιφελ, η ‘Οπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, οι ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, ο ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, θα βυθιστούν στην κυριολεξία στο σκοτάδι.

Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο από τις 20.30 ως τις 21.30 στέλνοντας με αυτό τον τρόπο αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Στην Ελλάδα εκτός από διάφορα ιστορικά μνημεία και κτίρια στο σκοτάδι θα βυθιστεί και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία σε έναν από τους διαδρόμους του (ο δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη συγκεκριμένη κίνηση.

Να σημειωθεί πως η «Ώρας της Γης» (Earth Hour) ξεκίνησε ουσιαστικά το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν περίπου δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1