Κόσμος

Οργή στη Βρετανία για 27χρονο που αλώνιζε με ένα μαχαίρι και σκόρπισε τον θάνατο

Επί τουλάχιστον 2 ώρες ένας 27χρονος αλώνιζε το Μπέρμινγχαμ στην Βρετανία και οπλισμένος με ένα μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους επτά. Η αστυνομία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι άργησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολλοί αθώοι πολίτες. 

Ο 27χρονος συνελήφθη στην περιοχή Σέλι Όουκ του Μπέρμιγχαμ στις 04:00 τα ξημερώματα. Οι επιθέσεις έγιναν από τις 00:30 ως τις 02:20 τοπική ώρα (02:30 και 04:20 ώρα Ελλάδος) σε διάφορα σημεία της πόλης.

Νεκρός από τις επιθέσεις είναι ένας 23χρονος, ενώ ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας 19 και 32 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν σοβαρά και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 23 και 33 ετών, τραυματίστηκαν λιγότερο σοβαρά από τις επιθέσεις αυτές.

Επιθεωρητές της αστυνομίας δήλωσαν ότι οι επιθέσεις με μαχαίρι που έγιναν χθες σε τέσσερις τοποθεσίες σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών στο Μπέρμιγχαμ συνδέονται μεταξύ τους, αλλά δεν πιστεύεται ότι έχουν σχέση με τη δράση συμμοριών ή με τρομοκρατία.

“Συλλάβαμε έναν άνδρα ως ύποπτο για ανθρωποκτονία και 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε σχέση με τις #BirminghamStabbings”, σημειώνει σε ανακοίνωση που έκανε μέσω Twitter η αστυνομία αναφερόμενη στις επιθέσεις με μαχαίρι.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε χθες το βράδυ διάφορες εικόνες του υπόπτου από τις κάμερες παρακολούθησης και έλαβε “πολλές απαντήσεις”.

“Η μια από τις υποθέσεις μας οδήγησε στην συνοικία Σέλι Όουκ σήμερα το πρωί όπου και συνελήφθη ένας άνδρας”, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ