Κόσμος

Ορκίζεται πρωθυπουργός της Αυστραλίας ο Κέβιν Ραντ

Η ανατροπή της Τζούλια Γκίλαρντ από τη ηγεσία του Εργατικού κόμματος έφερε τον Κέβιν Ραντ ξανά στην εξουσία. Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας ορκίζεται σήμερα.

Ο νέος ηγέτης του Εργατικού κόμματος της Αυστραλίας πήρε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, θα ορκιστεί πρωθυπουργός. Νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Κρις Μπόουεν, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Διοικητή.

Ο Ραντ «ανέτρεψε» από την πρωθυπουργία την Τζούλια Γκίλαρντ, παίρνοντας εκ νέου την ηγεσία της κυβέρνησης αλλά και του Εργατικού κόμματος και ενώ η χώρα βαδίζει προς τις βουλευτικές εκλογές με την κυβερνώσα παράταξη να υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις.

Η πολιτική αλλαγή από την Γκίλαρντ στον Ραντ είναι απίθανο να έχει σημαντικές συνέπειες στην ασκούμενη πολιτική, καθώς αμφότεροι είναι ισχυροί υποστηρικτές της στρατιωτικής συμμαχίας της Αυστραλίας με τις ΗΠΑ και ισχυροί υποστηρικτές της ενίσχυσης των σχέσεων με τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο της Αυστραλίας, την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κέβιν Ραντ αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Πολιτική κρίση στην Αυστραλία: Έριξαν την Γκίλαρντ

Μαζεύουν… υπογραφές για να διώξουν την Γκίλαρντ

”Πρωθυπουργέ, λένε πως ο σύντροφός σας είναι ομοφυλόφιλος”

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
26χρονος στο Λας Βέγκας που βιάστηκε από τη μητέρα του φοβάται πως ο μικρότερος αδελφός του είναι και γιος του
«Ήμουν παιδί όταν συνέβησαν όλα αυτά και όμως τώρα είμαι υπεύθυνος να μαζεύω τα κομμάτια μου από κάτι που πραγματικά εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο στη ζωή μου»
Ο Logan Gifford
Ο Τραμπ θα διατάξει τη διάλυση του Αμερικανικού υπουργείου Παιδείας – «Προωθεί μια woke πολιτική ιδεολογία»
Το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών της Αμερικής κατήγγειλε πρόσφατα τα σχέδια του Τραμπ, λέγοντας ότι «δεν ενδιαφέρεται για τις ευκαιρίες για όλα τα παιδιά»
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Νέα φρικιαστική υπόθεση «Πελικό» στη Γαλλία - 47χρονος που παρίστανε τον υπνοθεραπευτή, νάρκωσε και βίασε πάνω από 17 γυναίκες
Πρόκειται για μια «υπόθεση πρωτοφανούς βίας», είπε δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, εξηγώντας ότι «δεν πρόκειται για τον βιαστή που συναντάμε βγαίνοντας από ένα νυχτερινό κέντρο»
istock