Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ορκωμοσία Τραμπ: Τριήμερο γλέντι, μέτρα και… διαδηλώσεις [pics]

Φωτο από reuters
Φωτο από reuters

Αύριο (20-01-2017) είναι η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) και το γλέντι στην Ουάσιγκτον έχει ήδη αρχίσει… Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ οι αστυνομικοί που θα ξεχυθούν στους δρόμους χιλιάδες! Ωστόσο, χιλιάδες θα είναι και οι διαδηλωτές. Δείτε παρακάτω τι αναμένεται να συμβεί στην Ουάσιγκτον σε λίγες ώρες.

Από το από απόγευμα της Πέμπτης (19-01-2017) θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. Συναυλίες, ομιλίες και θρησκευτικές τελετές θα “πρωταγωνιστήσουν” το τριήμερο, καθώς το γλέντι θα τελειώσει το απόγευμα του Σαββάτου. Ήδη έχουν στηθεί οι πρώτοι πάγκοι με μπλουζάκια για τον Τραμπ, ενώ αμερικανικές σημαίες έχουν τοποθετηθεί παντού.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Αστακός η Ουάσιγκτον

Η Ουάσινγκτον θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό φρούριο καθώς περίπου 28.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, χιλιόμετρα κάγκελα, οδοφράγματα, απορριμματοφόρα γεμάτα με άμμο θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ασφαλείας αποκλείοντας μια περιοχή έκτασης 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Ο διοικητής της αστυνομίας Πίτερ Νιούσχαμ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μαζικές συλλήψεις, αν και οι αρχές ελπίζουν ότι αυτό δεν θα είναι απαραίτητο.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Το πλήθος που αναμένεται να συγκεντρωθεί εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερο από τα 2 εκατομμύρια που είχαν παρακολουθήσει την πρώτη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Διαδηλώσεις… παντού και χιλιάδες τσιγαριλίκια

Περίπου 30 οργανώσεις, που σύμφωνα με τους επικεφαλής τους θα συγκεντρώσουν σχεδόν 270.000 διαδηλωτές έχουν λάβει άδεια για να πραγματοποιήσουν πορείες ή συγκεντρώσεις πριν, στη διάρκεια και μετά την τελετή ορκωμοσίας. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν και διαδηλωτές που δεν έχουν πάρει άδεια.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένεται να είναι η Πορεία των Γυναικών στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, στην οποία οι διοργανωτές αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν 250.000 άνθρωποι.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Εκατοντάδες άλλες ανάλογες Πορείες Γυναικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Μια διαδήλωση κατά του Τραμπ είναι επίσης προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη σήμερα το βράδυ έξω από τον Πύργο του Τραμπ, στην οποία θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ και οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Άλεκ Μπόλντουιν.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών, η Disrupt J20, έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις σε κάθε ένα από τα 12 σημεία ελέγχου που θα έχουν τοποθετηθεί στην Ουάσινγκτον ενώ θέλει και να εμποδίσει την πρόσβαση στο National Mall.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Μια από τις διαδηλώσεις θα συνοδεύεται από ένα σύννεφο καπνού, καθώς οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας πρόκειται να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στον διορισμό από τον Τραμπ στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του γερουσιαστή της Αλαμπάμα Τζεφ Σέσιονς, που αντιτάσσεται στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Η οργάνωση που διοργανώνει τη διαμαρτυρία αυτή σκοπεύει να μοιράσει 4.200 τσιγάρα μαριχουάνας και να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να τα ανάψουν.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Τα tweet του Τραμπ για την σπουδαία Αμερική

Και ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να υποδεχτούν και επίσημα τον νέο Πρόεδρο τους, εκείνος… tweetαρει και πάλι.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε για την αυριανή ορκωμοσία: “Ετοιμάζομαι για να φύγω για την Ουάσιγκτον. Το ταξίδι ξεκινάει και εγώ θα δουλέψω και θα παλέψω πολύ σκληρά για να κάνω αυτό το ταξίδι σπουδαίο για τον αμερικανικό λαό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μαζί θα ξανακάνουμε σπουδαία την Αμερική”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε