Site icon NewsIT

Όσκαρ Πιστόριους: Δεν θέλω να γυρίσω στη φυλακή

04.12.2015 | 17:13
Όσκαρ Πιστόριους: Δεν θέλω να γυρίσω στη φυλακή

Λίγες ώρες μετά τη μετατροπή της ποινής του για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, φίλος του αποκαλύπτει Όσκαρ Πιστόριους αποκαλύπτει ότι είναι τρομοκρατημένος. "Δεν θέλω να επιστρέψω στη φυλακή. Είναι τρομερό. Τόσο αηδιαστικά που δεν μπορείς να φανταστείς" φέρεται να είπε ο Blade Runner στον μποξέρ Kevin Lerena.

Ο Όσκαρ Πιστόριους θεωρεί ότι ο 23χρονος μποξέρ τον πρόδωσε όταν κατέθεσε στη δίκη, καθώς έδωσε αποδείξεις εναντίον του. Μιλώντας στη MailOnline, ο Kevin Lerena αποκάλυψε πως ο Όσκαρ Πιστόριους έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη γυμναστική και τις γυναίκες. Φοβάται για τη ζωή του παραολυμπιονίκη, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τίποτα “χαζό” από το να γυρίσει στη φυλακή.

“Έχει πέσει πολύ μετά την παραμονή του στη φυλακή. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα συμβεί αν επιστρέψει για περισσότερο. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να το διαχειριστεί. Ανησυχώ γιατί φαίνεται ότι απλά έχει παραιτηθεί από τη ζωή. Ξέρω ότι δεν τους αφήνουν να έχουν κάτι στη φυλακή που να μπορούν να κάνουν κακό στον εαυτό τους, αλλά στη Νότια Αφρική μπορεί κανείς να αγοράσει ό,τι θέλει ακόμα και μέσα στη φυλακή”.

Οι δύο άντρες γνωρίστηκαν σε ένα αθλητικό event και έγιναν φίλοι, καθώς είχα κοινά ενδιαφέροντα. Τη γυμναστική, τα αυτοκίνητα και τα όπλα. Η φιλία τους χάλασε μετά από ένα περιστατικό σε εστιατόριο τυ Γιοχάνεσμπουργκ όταν ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε κατά λάθος κάτω από το τραπέζι και η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πόδι του μποξέρ. Αυτό είχε συμβεί λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ στο σπίτι του διάσημου αθλητή.

Ο 29χρονος είχε καταδικαστεί για το επεισόδιο και ο Kevin Lerena κλήθηκε στο δικαστήριο να καταθέσει εναντίον του στη δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ. Ακόμα και μετά τη συμφιλίωσή τους και όταν ο Όσκαρ Πιστόριους βγήκε από τη φυλακή, ενιωθε προδομένος από τον παλιό του φίλο. “Ο Όσκαρ μου είπε πως τον είχα απογοητεύσει επειδή είχα καταθέσει εναντίον του. Του εξήγησα πως δεν είχα άλλη επιλογή και ότι ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Αλλά δεν το δεχόταν. Επέμεινε ότι θα μπορούσα να είχα αρνηθεί. Μου είπε ότι δεν ήμουν ο μοναδικός του φίλος που τον απογοήτευσε. Ήταν πολύ αναστατωμένος γιατί πολλοί φίλοι του έφυγαν από το πλευρό του. Πίστευε ότι θα ήταν εκεί για αυτόν, αλλά δεν ήταν. Ακουγόταν πολύ μόνος και θλιμμένος. Οι φίλοι ήταν πολύ σημαντικοί για τον Όσκαρ”.

Όταν βγήκε από τη φυλακή προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να ξαναβρεί τη φόρμα του. “Ξέρω ότι υπάρχει γυμναστήριο στο σπίτι του θείου του και του είπα να γυμναζόμαστε μαζί. Αλλά τον Όσκαρ απλά δεν τον ενδιέφερε. Συνέχιζε να μου λέει πόσο χαμηλά ένιωθε ότι έχει πέσει και πόσο κουρασμένος ήταν. Μου είπε πόσο σκληρή ήταν η φυλακή για αυτόν. Έμοιαζε μελαγχολικός. Περίμενα ότι θα θέλει να ξαναβρεί τη φόρμα του αμέσως. Είναι σαν να έχει παραιτηθεί εντελώς. Είναι σε άσχημη κατάσταση”.

Ο Πιστόριους του είπε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή παρά μόνο ποιο θα είναι το μέλλον του. “Φάνηκε να γνώριζε πως οι πιθανότητες είναι εναντίον του”, σημείωσε ο Kevin Lerena. Όταν γνώρισε τον Όσκαρ για το αν υπάρχει κάποια γυναίκα στη ζωή του, του είπε πω δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. “Μου είπε πόσο πολύ αγαπούσε τη Ρίβα και πόσο πολύ εξακολουθεί να του λείπει. Ακουγόταν να υποφέρει. Μου είπε ότι τη σκεφτόταν συνέχεια. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας. Τον ρώτησα. Μου είπε πως μόνο ο Θεός ξέρει τι πραγματικά συνέβη και ότι δεν αισθάνεται πως πρέπει να δικαιολογήσει τις πράξεις του σε κανέναν, καθώς μόνο ο ίδιος και ο Θεός ξέρουν την αλήθεια”. Μιλώντας για τη Ρίβα, που την είχε συναντήσει προτού γνωρίσει τον Όσκαρ Πιστόριους, την περιέγραψε ως “ταπεινή” και “προσγειωμένη”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version