Site icon NewsIT

Όταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός “έσπασε” το πρωτόκολλο και άγγιξε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

25.04.2014 | 13:13
Όταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός “έσπασε” το πρωτόκολλο και άγγιξε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος Αυστραλός πολιτικός "τολμά" να αγγίζει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας και να σπάσει το πρωτόκολλο. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Όλα έγιναν κατά την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στη Βουλή της Αυστραλίας κατά την τελευταία μέρα παραμονής τους στην Καμπέρα.

Αφού ο Γουίλιαμ, Δούκας του Κέμπριτζ, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την επίσκεψη του ίδιου, της συζύγου Κάθριν και του 9 μηνών γιού τους, πρίγκιπα Γεωργίου στην Αυστραλία, το πριγκιπικό ζεύγος αναχώρησε.

Σε μια από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ να «αγκαλιάζει» τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, βάζοντας το χέρι του γύρω από τη μέση του «γαλαζοαίματου».

Η φωτογραφία ανέβηκε πρώτα στο λογαριασμό του αυστραλιάνού Harper’s Bazaar στο Instagram και στη συνέχεια από τη Sydney Morning Herald. Εκεί είχε 400 like!

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι… κοινοί θνητοί απαγορεύεται να αγγίζουν τους «γαλαζοαίματος», εκτός αν πρόκειται για χειραψία και υπό τον όρο πως πρώτα ο «γαλαζοαίματος» θα τους δώσει το χέρι…

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που «σπάει» το πρωτόκολλο.

Το 2009, η Μισέλ Ομπάμα είχε προκαλέσει… φρενίτιδα όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στο Λονδίνο, είχε αγκαλιάσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πάντως ανταπέδωσε τη χειρονομία και αγκάλιασε την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ από τη μέση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος… θνητός άγγιζε την Ελισάβετ. Το 1992 ο τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας Πολ Κίτινγκ είχε βάλει το αριστερό του χέρι και είχε αγκαλιάσει τη βασίλισσα, ενώ κάτι ανάλογο έκανε τον περασμένο Οκτώβριο και μια ιδιοκτήτρια ψαράδικου στο Νιουχέιβεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ο κατσούφης Πρίγκιπας – ΦΩΤΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας – Τι όμορφο μωρό είναι αυτό; ΦΩΤΟ

Φυσούσε πολύ στη Νεα Ζηλανδία – Το ατύχημα της Μίντλετον! ΦΩΤΟ

Το πρώτο μακρινό ταξίδι για τον Πρίγκιπα Γεώργιο – ΦΩΤΟ

H Ελισάβετ “ανθρώπινη” με μια φωτό αλα instagram για τα 88α γενέθλιά της!

Αυγά, ουίσκι, μέλι και σαπούνια πήγε πεσκέσι η Ελισάβετ στον Πάπα!

Η (ελαφρά) υπόκλιση της Μέρκελ στη Βασίλισσα (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version