Με αφορμή την πρωτοφανή ποινή φυλάκισης 1.075 ετών που επέβαλε πριν από λίγες ημέρες η τουρκική Δικαιοσύνη στον Αντνάν Οκτάρ, τα ΜΜΕ της χώρας έφεραν στο “φως” πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή, αλλά και τη σύλληψη του τηλεκήρυκα, που έκανε καριέρα με τα “γατάκια”, όπως αποκαλούσε τις όμορφες παρουσίες, που τον περιστοίχιζαν στις trash εκπομπές του.
Το 2018 συνελήφθη και βρέθηκε αντιμέτωπος με σειρά κατηγοριών, μεταξύ των οποίων κατασκοπεία και σεξουαλική κακοποίηση. Πριν από λίγες ημέρες, η τουρκική Δικαιοσύνη του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1.075 ετών και τριών μηνών για τις κατηγορίες της ίδρυσης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της πολιτικής ή στρατιωτικής κατασκοπείας, της συνέργειας στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, της στέρησης της ελευθερίας ατόμου, του βασανισμού, της διατάραξης του δικαιώματος στην εκπαίδευση και της καταγραφής και εκβίασης μέσω αυτών προσωπικών δεδομένων.
Οι κατηγορούμενοι, μαζί με τον Οκτάρ, εμπλέκονται στη στρατολόγηση ατόμων από τις αρχές του ‘90, παραπλανώντας νέες γυναίκες. «Η οργάνωση χρησιμοποιούσε εμφανίσιμα μέλη προκειμένου να εξαπατά νέα κορίτσια και γυναίκες. Αυτά τα μέλη τα βίαζαν και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά και στη συνέχεια τα εκβίαζαν υποστηρίζοντας πως βιντεοσκόπησαν τις σεξουαλικές τους περιπτύξεις», αναφέρει το κατηγορητήριο.
Τα 69.000 αντισυλληπτικά και οι κατηγορίες για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Κατά την απολογία του, ο Οκτάρ απέρριψε κάθε κατηγορία εις βάρος του. Υποστήριξε πως υπήρξε κοντά με σχεδόν 1.000 γυναίκες συντρόφους και πως είχε πλεόνασμα αγάπης για τις γυναίκες. Μια από τις γυναίκες που υπήρξαν θύμα του υποστήριξε στο δικαστήριο πως κακοποιήθηκε τόσο η ίδια, όσο και άλλες γυναίκες, κατ’ εξακολούθηση. Πολλά από τα θύματα του Οκτάρ και των ακολούθων του εξαναγκάζονταν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.
Η αστυνομία βρήκε 69.000 αντισυλληπτικά χάπια στο σπίτι του Οκτάρ, για τα οποία ο τηλεκήρυκας υποστήριξε πως αποτελούσαν θεραπεία για δερματικές διαταραχές και αρρυθμίες της έμμηνου ρήσεως.
Επιπλέον, ο Οκτάρ απέρριψε τις κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και υποστήριξε πως είχε έναν ευρύ κύκλο γνωστών και φίλων. Όσο για το κίνημα του Γκιουλέν, ο άνδρας δήλωσε πως το όνομά του ενεπλάκη αδίκως από «συγκεκριμένες δυνάμεις». Μάλιστα, κατηγόρησε για τη σύλληψη του και τη βασίλισσα Ελισάβετ, υποστηρίζοντας πως η ίδια έστειλε μία αντιπροσωπεία στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του “ζήτησε ευγενικά” να οργανώσει μια επιχείρηση… εξόντωσης του τηλεκήρυκα.