Με ανοιχτό το στόμα έμειναν την Πρωτοχρονιά, οι κάτοικοι του Λος Άντζελες, όταν είδαν την εμβληματική επιγραφή του “Hollywood” να έχει αλλάξει σε “Hollyweed”. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς πριν από 41 χρόνια είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο!
Ήταν 1η Ιανουαρίου του 1976 όταν οι κάτοικοι ξύπνησαν και αντίκρισαν την επιγραφή στο Hollywood Hills αλλαγμένη σε «Hollyweed».
Τότε όμως ο δράστης έγινε γνωστός και ήταν ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Νόρθριτζ της Καλιφόρνια.
Ο Ντάνι Φάινγκουντ είπε ότι το έκανε για να γιορτάσει την έναρξη της χαλάρωσης του νόμου για την χρήση της μαριχουάνας.
Ούτε τότε ο φαρσέρ ήθελε να καταστρέψει την επιγραφή, και για το λόγο αυτό είχε χρησιμοποιήσει διαφορετικού χρώματος υλικά για να αλλάξει τα γράμματα.
Μάλιστα, τότε ο δράστης είχε την υποστήριξη των γονιών του, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι «είμαστε πολύ περήφανοι για τον γιο μας που είχε αυτήν την ιδέα», και το κόλπο αυτό του χάρισε στην τάξη του ένα μεγαλοπρεπές «Α»!!!
Ο ίδιος φρόντισε να απαντήσει και σε όλους εκείνους που χαρακτήριζαν την πράξη του ως «βανδαλισμό» λέγοντας ότι «δεν καταπάτησα κανέναν νόμο και δεν έκανα καμία ζημιά στην επιγραφή».
«Ο ρόλος ενός καλλιτέχνη σε όλη την διάρκεια της ιστορίας ήταν να δημιουργήσει παραστάσεις του υπάρχοντος πολιτισμού. Με την χρήση τεσσάρων μικρών κομματιών υφάσματος πάνω στην επιγραφή, μπόρεσα να αλλάξω την αντίληψη των ανθρώπων για την επιγραφή του Χόλιγουντ», είχε δηλώσει.
Ο Φάινγκουντ ήταν ο πρώτος που άλλαξε την επιγραφή, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που ακολούθησαν, μερικοί επιτυχώς και άλλοι ανεπιτυχώς. Κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους, μεταξύ των οποίων για την προώθηση ταινιών, για πολιτική διαμαρτυρία ακόμα και για την επίσκεψη του Πάπα η επιγραφή Hollywood έχει όλα αυτά τα χρόνια αλλάξει σε: HOLLYWEED, HOLLYWOOD, GO NAVY, RAFFEYSOD, FOX, CALTECH,OLLYWOOD,HOLYWOOD, OILWAR.
Η επιγραφή όμως έχει γίνει και σημείο τραγωδίας για την κινηματογραφική βιομηχανία του Λος Άντζελες καθώς από το γράμμα «Η» επέλεξε να πηδήξει και να σκοτωθεί η ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ Πεγκ Έντγουιστλ, το 1932.
Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ