Site icon NewsIT

Ό,τι να ναι με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ από Τραμπ και Νετανιάχου

18.01.2018 | 11:44
Ό,τι να ναι με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ από Τραμπ και Νετανιάχου

Από τη μια ο Νετανιάχου που λέει και ξελέει. Από την άλλη ο Τραμπ να σφυρίζει αδιάφορα. Ανεύθυνες στάσεις από δυο ηγέτες που αναστάτωσαν τον πλανήτη όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 6 Δεκεμβρίου ότι αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε ένα βήμα πίσω. Μόλις χθες δήλωνε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να μεταφέρει μέσα σε ένα χρόνο την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Αξιωματούχος από το γραφείο του Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατανοεί πως η ανέγερση της νέας πρεσβείας θα πάρει χρόνια. Όμως πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει «ενδιάμεσα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα η πρεσβεία να εγκαινιαστεί πολύ πιο γρήγορα».

Ο αξιωματούχος, δεν διευκρίνισε σε τι είδους μέτρα αναφέρεται, ούτε πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντοναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Είχε προσθέσει μάλιστα ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ.

Ο Τραμπ διαψεύδει στο Reuters

Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση αυτή, ο Τραμπ επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι δεν ισχύει. «Ως το τέλος του έτους; Εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια. Εννοώ προφανώς ότι θα είναι σε προσωρινή βάση. Στην πραγματικότητα δεν το εξετάζουμε. Όχι».

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος απαντώντας στο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου σημείωσε: «Ο πρόεδρος (Τραμπ) και ο πρωθυπουργός (Νετανιάχου) δεν λένε κάτι διαφορετικό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version