Κόσμος

Ουγγαρία: Ακτιβιστές κατέστρεψαν τις αφίσες Όρμπαν για Γιούνκερ και Σόρος

Εκατοντάδες αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας Όρμπαν για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Τζορτζ Σόρος κατέστρεψαν ακτιβιστές.

Οι ακτιβιστές αυτοί είναι μέλη μιας ομάδας η οποία δηλώνει πως “θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια” και δηλώνει αντίθετη στη λογική του Βίκτορ Όρμπαν.

“Ξεκινήσαμε την πρώτη φάση της εκστρατείας μας για την αλήθεια, οι ακτιβιστές μας κάλυψαν ήδη με αυτοκόλλητα τα ψέματα στις αφίσες” ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook το κίνημα Momentum, αναρτώντας και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.

Οι ακτιβιστές αλλοίωσαν τις αφίσες που είχαν τοιχοκολληθεί από την περασμένη εβδομάδα σε όλη την Ουγγαρία από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος κατήγγειλε την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις αφίσες αυτές εικονίζονταν ο Γιούνκερ και ο Σόρος, ο αποδιοπομπαίος τράγος της συντηρητικής κυβέρνησης και των εθνικιστών στην Ουγγαρία. “Έχετε επίσης το δικαίωμα να γνωρίζετε τι ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες”, έγραφε το σύνθημα που συνόδευε τις εικόνες.

Οι ακτιβιστές του Momentum άφησαν το σύνθημα στη θέση του αλλά κάλυψαν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την μετανάστευση με αυτοκόλλητα “που στρέφουν την προσοχή στα πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν οι Ούγγροι””, είπε η εκπρόσωπος του κινήματος, Μαρία Γκέρενσερ.

“Οι Ούγγροι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ότι έχουμε έλλειψη τουλάχιστον 4.000 καθηγητών στα σχολεία” και “τουλάχιστον 400 γιατρών” και ότι “ο Βίκτορ Όρμπαν έχει γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουγγαρία”, γράφουν τα αυτοκόλλητα.

“Εμείς πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ουγγαρία δεν είναι η ΕΕ ή ο Σόρος αλλά η διαφθορά, οι χαμηλοί μισθοί, η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αποδημία”, πρόσθεσε το κίνημα στο Facebook.

Το Momentum, ένα κεντρώο κίνημα νέων ακτιβιστών, είχε αλλοιώσει και τις αφίσες μιας προηγούμενης εκστρατείας του ίδιου τύπου εναντίον της ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά