Κόσμος

Ουκρανία: Δεκάδες άμαχοι τραυματίες από αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Ρωσία στην πόλη Σούμι

Συνεχίζονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ενώ οι ρωσο-αμερικανικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη

Μπορεί αξιωματούχοι από την Ρωσία και τις ΗΠΑ να διαπραγματεύονται σήμερα (24.03.2025) στην Σαουδική Αραβία μια πιθανή μερική εκεχειρία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αποκλιμακωθεί οι εντάσεις και έχουν «παγώσει» οι συγκρούσεις.

Το αντίθετο συμβαίνει μάλιστα, αφού τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν επικεντρωθεί στις αεροπορικές επιδρομές με drones με τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας των δύο πλευρών να βρίσκονται σε «ετοιμότητα» 24 ώρες το 24ωρο.

Οι ρωσικές δυνάμεις «εξαπέλυσαν επίθεση με πύραυλο σε μια πυκνοκατοικημένη οικιστική ζώνη του Σούμι, τραυματίζοντας 65 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 14 παιδιά», ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωση στο Facebook.

«Στόχος της πυραυλικής επίθεσης ήταν μια «βιομηχανική εγκατάσταση. Υπέστησαν ζημιές ένα νοσοκομείο και υποδομές που προορίζονται για παιδιά, είπε ο μεταβατικός δήμαρχος, Αρτέμ Κόμπζαρ, ενώ πρόσθεσε ότι «προς το παρόν ο απολογισμός είναι 28 τραυματίες, 24 ενήλικες και τέσσερα παιδιά», πρόσθεσε.

Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία για διαπραγματεύσεις, τις οποίες το Κρεμλίνο χαρακτήρισε εκ προοιμίου «δύσκολες», με στόχο μια μερική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

ΟυκρανίαΔιασώστες και εθελοντές απομακρύνουν τραυματίες μετά από ρωσική επίθεση / REUTERS / Stringer

Στην προηγούμενη συνάντησή τους, τον Μάρτιο, το Κίεβο είχε δεχτεί την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών, την οποία όμως απέρριψε η Μόσχα. Μολονότι εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, οι μάχες συνεχίζονται με φονικά πλήγματα τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι το Σάββατο δύο ουκρανικά drones εξαπέλυσαν επίθεση στον σταθμό διανομής φυσικού αερίου της Βαλούικα, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά δεν διευκρίνισε εάν ο σταθμός παραμένει εν λειτουργία.

Σύμφωνα πάντα με τη Μόσχα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν χθες, Κυριακή, να επιτεθούν και στο κοίτασμα φυσικού αερίου Γκλεμπόφσκογιε της Κριμαίας αλλά η αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε την επίθεση.

Νωρίτερα, το υπουργείο υποστήριξε ότι η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί με drones και στον σταθμό άντλησης πετρελαίου της Κροποτκίνσκαγια, στον αγωγό CPC, στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Ο σταθμός ήταν κλειστός για επισκευές, έπειτα από μια προηγούμενη επίθεση.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος του μικρού Εμίλ στη Γαλλία: Η ζαρντινιέρα με ίχνη αίματος, μία ανώνυμη επιστολή και η αυτοκτονία του ιερέα που τον βάπτισε – Τα κρίσιμα στοιχεία της έρευνας
Σοβαρά ερωτήματα για το θρίλερ της εξαφάνισης και του θανάτου του 2χρονου Εμίλ στις γαλλικές Άλπεις - Συνελήφθησαν οι παππούδες του και δύο θείοι του ως βασικοί ύποπτοι
Ο μικρός Εμίλ
Αυτές είναι οι προμήθειες επιβίωσης σε περίπτωση πολέμου που προτείνει η Κομισιόν: Νερό, κονσέρβες, φάρμακα και είδη προσωπικής φροντίδας
Πρόκειται για το σχέδιο ετοιμότητας που προτείνει η Κομισιόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά σε είδη πρώτης ανάγκης, τροφή, νερό, μπαταρίες κ.α.
Κονσέρβες σε σουπερμάρκετ
Σχεδόν 1.500 συλλήψεις μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη – Ετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία - Οι ΗΠΑ εκφράζουν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις των διαδηλωτών
Διαδηλώσεις στην Τουρκία μετά τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
Συνάντηση «εξπρές» Φιντάν και Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρμεντ – Έληξε μετά από μία ώρα και χωρίς κοινές δηλώσεις
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε την υποστήριξη της Τουρκίας στην προσπάθεια για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και στο Νότιο Καύκασο
Χακάν Φιντάν και Μάρκο Ρούμπιο