Τρίτη, 8 Οκτ.
27oC Αθήνα

Ουκρανία: Δεκάδες τραυματίες και ένας νεκρός από ρωσικές επιθέσεις σε Χάρκοβο και Χερσώνα

Ουκρανία: Δεκάδες τραυματίες και ένας νεκρός από ρωσικές επιθέσεις σε Χάρκοβο και Χερσώνα
REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

Η Ρωσία εντείνει τις επιδρομές και τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει στην ανατολική Ουκρανία, και πιο συγκεκριμένα στο Χάρκοβο και στην Χερσώνα, διότι οι περιφέρειες αυτές βρίσκονται στα σύνορα των δύο χωρών και αποτελούν σημαντικό στόχο για την Μόσχα.

Ειδικότερα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα Τρίτη (08.10.2024) περιοχές στην Χερσώνα και στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Αρχικά, ο περιφερειακός κυβερνήτης της Χερσώνας,  Ολεξάντρ Προκούντιν, ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Telegram ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν χωριό Αντονίβκα και άλλες περιοχές στην περιφέρειά του, από τις οποίες συνολικά τραυματίστηκαν εννέα άτομα και ένας άνδρας έχασε την ζωή του.

 

Την ίδια ώρα, ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό τουλάχιστον 21 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ δήλωσε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε υποδομές και ότι οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Χαρκόβου, ο Ιχόρ Τέρεχοφ, δήλωσε ότι αυτό που πιθανόν επλήγη ήταν μη στρατιωτική παραγωγική μονάδα, τονίζοντας ότι στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά ενώ ακόμα πρόσθεσε ότι 21 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός 16χρονου.

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία, το Χάρκοβο έχει αποτελέσει πολλές φορές στόχο ρωσικών επιθέσεων από την αρχή της εισβολής της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022. Την περασμένη εβδομάδα, επίθεση με ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα στην πόλη χτύπησε πενταώροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ανθρώπων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις