Site icon NewsIT

Ουκρανία: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε νέα βομβιστική επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο

08.10.2024 | 18:22
Ουκρανία: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε νέα βομβιστική επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο

Rescuers work at the site of an apartment building hit by a Russian air strike, amid Russia's attack on Ukraine in Kharkiv, September 24, 2024. REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

Οι δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν τηλεκατευθυνόμενη αεροπορική βόμβα στο Χάρκοβο σήμερα (08.10.2024), σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες της Ρωσίας στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων τριών στη βορειοανατολική ουκρανική πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον τέσσερις τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στην πόλη, δήλωσε ο Όλεχ Σινιεχούμποφ μέσω ανάρτησης του στο Telegram. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα στην πόλη μέσα σε μία μέρα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ίχορ Τέρεχοβ, είπε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία η Ρωσία χτύπησε ένα πολυώροφο κτίριο στη δεύτερη επίθεση.

Το Χάρκοβο έχει υπομείνει συνεχείς ρωσικές επιθέσεις για περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν εντατικά χτυπήματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης.

Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε ρωσική επίθεση και πάλι στο Χάρκοβο, όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί. Ο Oleh Syniehubov είπε μέσω Telegram ότι καταστράφηκαν υποδομές και οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Ο ίδιος και ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ihor Terekhov, δήλωσαν ότι είναι πιθανό να χτυπήθηκε μια μη στρατιωτική μονάδα παραγωγής. Ο Τερέχοφ είπε ότι ξέσπασε φωτιά.

Δεκαεπτά άτομα νοσηλεύτηκαν μετά την επίθεση, πρόσθεσε ο Τερέχοφ, μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version