Πέμπτη, 3 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ουκρανία: Ένα παιδί 3 ετών ανάμεσα στους οκτώ τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Ένα παιδί 3 ετών ανάμεσα στους οκτώ τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Μία πενταώροφη πολυκατοικία στο Χάρκοβο της Ουκρανίας ήταν ο στόχος του βομβαρδισμού που εξαπέλυσε η Ρωσία αργά την Τετάρτη (02.10.2024), προκαλώντας πυρκαγιές και τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν απόψε πολυκατοικία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι. Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χάρκοβο, Oleh Syniehubov, γράφοντας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, είπε ότι η βόμβα έπεσε μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου ορόφου του κτιρίου.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα 3χρονο κοριτσάκι, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram. Από τον ρωσικό βομβαρδισμό προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναζητούν όποιον μπορεί να έχει πληγεί. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι έχουν τραυματιστεί 8 άτομα. Σε όλους θα παρέχεται η απαραίτητη βοήθεια.

Για να σταματήσουν τέτοια ρωσικά χτυπήματα, η Ουκρανία πρέπει να λάβει την απαιτούμενη και, κυρίως, επαρκή υποστήριξη από τον κόσμο, από τους εταίρους. Κάθε ηγέτης ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Είναι σημαντικό να είστε αποφασιστικοί», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν το κτίριο, προσπαθώντας να λογοδοτήσουν για όλους τους κατοίκους και να αντιμετωπίσουν τη φωτιά. Λέγεται ότι τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα δίπλα στο κτίριο κάηκαν στις φλόγες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις