Κόσμος

Ουκρανία: Επίθεση σε αυτοκίνητο που μετέφερε δημοσιογράφους της Bild – Ανάμεσά τους και Έλληνας φωτορεπόρτερ

Στιγμές τρόμου έζησαν ανταποκριτές της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Ουκρανία όταν δέχτηκαν επίθεση, ενώ ήταν στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

Οι δημοσιογράφοι ήταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, και συγκεκριμένα στο Λισιτσάνσκ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών όταν δέχτηκαν την επίθεση.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν επίσης ο ρεπόρτερ Πολ Ροζενχάιμερ και ο Βαντίμ Μοισένκο. Οπως αναφέρει η Bild και οι τρεις τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ένα από τα τζάμια του οχήματος διαλύθηκε από τις εκρήξεις, οι οποίες όπως αναφέρεται ήταν πολλές εκρήξεις.

https://twitter.com/ronzheimer/status/1539584613311549440?s=20&t=H9rslwnCDJ8uVsOlNFUgtw

Οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την εν λόγω πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, όταν δέχθηκαν πυρά στο όχημα τους.

Το Λισιτσάνσκ είναι γειτονικό στο Σεβεροντόνετσκ, και τα δύο στην περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η Bild γράφει ότι ακόμα δεν είναι σαφές αν οι δημοσιογράφοι ήταν ο στόχος των πυρών.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της