Site icon NewsIT

Ουκρανία: Η Γερμανία θα παραδώσει όπλα αξίας 17 δισ. ευρώ

14.07.2023 | 13:30
Ουκρανία: Η Γερμανία θα παραδώσει όπλα αξίας 17 δισ. ευρώ

FILE PHOTO: M1 Abrams tanks and other armored vehicles sit atop flat cars in a rail yard after U.S. President Donald Trump said tanks and other military hardware would be part of Fourth of July displays of military prowess in Washington, U.S., July 2, 2019. REUTERS/Leah Millis/File Photo

Ο Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε στην Ουκρανία πως η Γερμανία θα παραδώσει όπλα αξίας 17 δισ. ευρώ μέχρι το 2027,  διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο ΝΑΤΟϊκός στόχος του 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες θα υπερκαλυφθεί.

«Ο Πούτιν προσπαθεί να κατακτήσει την Ουκρανία με τεράστια βαρβαρότητα και αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε», τόνισε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης Τύπου που στο Βερολίνο.

Σχετικά με το στόχο του 2%, είπε πως «πορούμε να θεωρούμε ότι θα το πετύχουμε το 2024- αντιθέτως από ό,τι συνέβαινε παλαιότερα».

«Έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη και αυτό εξακολουθεί να επηρεάζει τη ζωή όλων μας. Με τον πόλεμο, η Ρωσία αμφισβητεί την αρχή που ισχύει εδώ και δεκαετίες, ότι τα σύνορα δεν μετακινούνται δια της βίας. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version