Site icon NewsIT

Ουκρανία: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο, διότι θέλει να κατακτήσει όλη την χώρα»

15.12.2022 | 16:08
Ουκρανία: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο, διότι θέλει να κατακτήσει όλη την χώρα»

Η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά ετοιμάζεται να συνεχίσει τις μάχες για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι θέλει να κατακτήσει όλη τη χώρα. Την εκτίμηση αυτή έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας και ταξίαρχος του ουκρανικού στρατού.

Ο ταξίαρχος του ουκρανικού στρατού, Ολέξιι Γκρόμοφ, δήλωσε σε στρατιωτική ενημέρωση για τον πόλεμο πως, παρά το ότι δεν περιμένει ότι η η Μόσχα θα εξαπολύσει επίθεση από τη Λευκορωσία, η Ρωσία εκπαιδεύει νέα στρατεύματα στο έδαφος της γειτονικής της χώρας και έχει μεταφέρει εκεί στρατιωτικά αεροσκάφη. «Το Κρεμλίνο. επιδιώκει να μετατρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια παρατεταμένη ένοπλη αντιπαράθεση», είπε ο Γκρόμοφ.

Ο ταξίαρχος του ουκρανικού στρατού δεν είπε πάντως, ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του Κρεμλίνου με την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία που διαρκεί ήδη σχεδόν δέκα μήνες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, προειδοποίησε, στην ίδια ενημέρωση, ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές υποχωρήσεις του στρατού της Ρωσίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος της Ρωσίας είναι να κατακτήσει όλη την ουκρανική επικράτεια. «Εμείς και ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, επειδή ο απώτερος σκοπός της Ρωσίας είναι να κατακτήσει όλη την Ουκρανία, και μετά μπορεί να προχωρήσει παραπέρα», τόνισε η Χάνα Μαλιάρ.

Θέλει νίκες για να δικαιολογήσει τον πόλεμο

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί πως η Ρωσία επιδιώκει απεγνωσμένα να αναιρέσει τις στρατιωτικές υποχωρήσεις που υπέστη πρόσφατα – περιλαμβανομένης μιας υποχώρησης από τη νότια πόλη Χερσώνα έπειτα από μήνες κατοχής – και να επιτύχει νίκες για να δικαιολογήσει τον πόλεμο με την Ουκρανία στη ρωσική κοινή γνώμη.

Η Ρωσία δεν έχει αποσαφηνίσει ποτέ πλήρως τους στόχους της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, για την οποία είπε ότι είχε εν μέρει σκοπό να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξακολουθεί να ασφαλίζει τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που έχει κηρύξει ως δικά της, αλλά φαίνεται να εγκαταλείπει την κατάληψη άλλων περιοχών δυτικά και βορειοανατολικά τις οποίες έχει ανακαταλάβει η Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version