Κόσμος

Ουκρανία: Ιστορική ομιλία του Όλαφ Σολτς στην Γερμανική Βουλή

Μια ιστορική ομιλία και μάλιστα ενώπιον του Ουκρανού πρέσβη ο οποίος αποθεώθηκε από τους Γερμανούς βουλευτές εκφώνησε στην Βουλή σε έκτακτη συνεδρίαση για την Ουκρανία, ο γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς. 

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο Σολτς ειδικά όταν αναφερόταν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διακοπτόταν από το έντονο χειροκρότημα των βουλευτών.

Ο Ολαφ Σολτς προειδοποίησε την Ρωσία να μην τολμήσει να επιτεθεί σε Νατοϊκή χώρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό μέτρο Νατοϊκού εδάφους. Μίλησε για πόλεμο του Πούτιν εναντίον του ελεύθερου κόσμου. 

Επιτέθηκε προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας ότι δεν θα αλλάξει πορεία σε μια νύχτα και πως θέλει να δημιουργήσει μια ρωσική αυτοκρατορία. 

Προειδοποίησε επίσης ότι το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα είναι άνευ προηγουμένου και μάλιστα σημείωσε ότι «Διατηρούμε το δικαίωμα να επιβάλλουμε και άλλες κυρώσεις χωρίς ταμπού».

Αυτό που επίσης θεωρείται πολύ σημαντικό είναι η στροφή στις αμυντικές δαπάνες. Ο Όλαφ Σολτς σημείωσε: «Θα επενδύσουμε πιο πολύ στην εθνική μας ασφάλεια. Θα δίνουμε πάνω από το 2% στην άμυνα από εδώ και πέρα. 
Στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπονται 100 δισ. για στρατιωτικές επενδύσεις».

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο Γερμανός Καγκελάριος τόνισε ότι «Η επόμενη γενιά μαχητικών αεροσκαφών και τανκς πρέπει να φτιαχτεί στην Ευρώπη από κοινού με τη Γαλλία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος