Δευτέρα, 7 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ουκρανία: «Καταστρέψαμε ρωσικό πλοίο του στόλου Βαλτικής Θάλασσας» – Πλάνα από το σαμποτάζ

Ουκρανία: «Καταστρέψαμε ρωσικό πλοίο του στόλου Βαλτικής Θάλασσας» – Πλάνα από το σαμποτάζ

Η Ουκρανία κατάφερε ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στη Ρωσία, αφού στελέχη της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ανακοίνωσαν σήμερα (07.10.2024) την επιτυχημένη αποστολή δολιοφθοράς με στόχο το ρωσικό ναρκοθηρευτικό πλοίο «Aleksandr Obukhov».

Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια, αφού η Ρωσία χάνει το δεύτερο πολεμικό πλοίο του στόλου Βαλτικής Θάλασσας το τελευταίο εξάμηνο, αφού τον περασμένο Απρίλιο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην ρωσική κορβέτα «Serpukhov» από σαμποτέρ της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο έπαθε «σοβαρή ζημιά μετά τη διαρροή νερού στον κινητήρα λόγω τρύπας που εμφανίστηκε μυστηριωδώς σε έναν αγωγό αερίου».

 

Ειδικότερα, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο μηχανοστάσιο του ρωσικού ναρκοθηρευτικού πλοίου «Aleksandr Obukhov», αλλά δεν διευκρίνισε την ημερομηνία που έγινε η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί πράκτορες δημοσίευσαν πλάνα από την ζημιά που προκλήθηκε στο πλοίο, τονίζοντας ότι γίνονται σημαντικές επισκευές μετά το περιστατικό, προκειμένου να τεθεί το ρωσικό ναρκοθηρευτικό ξανά σε επιχειρησιακή λειτουργία, μια διαδικασία που αναμένεται να κοστίζει πάρα πολλά χρήματα και απαιτεί πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις