Site icon NewsIT

Ουκρανία: Με πόλεμο απείλησε ευθέως την Γαλλία ο Μεντβέντεφ

01.03.2022 | 15:41
Ουκρανία: Με πόλεμο απείλησε ευθέως την Γαλλία ο Μεντβέντεφ

FILE PHOTO: Russian President Dmitry Medvedev gestures after writing 'Good Luck!' on a pipe of the Nord Stream pipeline near Russian town of Vyborg, April 9, 2010. REUTERS/Alexander Demianchuk/File Photo

Μια λεκτική αντιπαράθεση άνευ προηγουμένου ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ και τον πρώην πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ με αφορμή την Ουκρανία. Μάλιστα ο Μενβέντεφ δεν δίστασε να απειλήσει με πόλεμο την Γαλλία. 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε:  «Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία». Και πρόσθεσε: «Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ».

Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξεμάνη απάντησε στον Μπρουνό Λεμέρ μέσω του Twitter: «Προσέξτε τα λόγια σας κύριοι! Και μη ξεχνάτε ότι στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι πολύ συχνά μετατράπηκαν σε πραγματικούς».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version