Δευτέρα, 14 Οκτ.
26oC Αθήνα

Ουκρανία: Πράκτορες κατέστρεψαν ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος σε αποστολή σαμποτάζ

Ουκρανία: Πράκτορες κατέστρεψαν ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος σε αποστολή σαμποτάζ
TWITTER/GUR

Η Ουκρανία συνεχίζει τις αποστολές σαμποτάζ μέσα στο ρωσικό έδαφος, προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό και μέσα, με στόχο να αποδυναμώσει την Ρωσία, σε μια χρονική συγκυρία αρκετά κρίσιμη για την πορεία του πολέμου.

Η στρατιωτική υπηρεσία συλλογής πληροφοριών στην Ουκρανία (GUR) δημοσίευσε σήμερα (14.10.2024) πλάνα από επιχείρηση σαμποτάζ, που είχε ως στόχο την καταστροφή ενός μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Tu-134, που χρησιμοποιεί η Ρωσία για την μεταφορά υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Άμυνας.

Ειδικότερα, το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Tu-134 βρισκόταν σε βάση της περιφέρειας του Όρενμπουργκ, στα νότια Ουράλια, μακριά από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Η GUR διευκρίνισε ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου (12.10.2024) προς Κυριακή (13.10.2024) και είχε ως στόχο σκοπό να διαταράξει τον εφοδιασμό και την λειτουργία των ρωσικών δυνάμεων που βομβαρδίζουν αδιάκοπα την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

 

«Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Tu-134 καταστράφηκε στη Ρωσία, στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Όρενμπουργκ-2 στα νότια Ουράλια, σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων από τα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η GUR.

Στο βίντεο που δημοσίευσαν οι Ουκρανοί φαίνεται η κύρια κατασκευή ενός αεροσκάφους να φλέγεται και η GUR έκανε λόγο για εμπρησμό, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη, στο Tu-134, το οποίο «ανήκε στην 117η πτέρυγα αερομεταφορών των ενόπλων δυνάμεων» της Ρωσίας και σε αυτή την κατηγορία αεροσκαφών σοβιετικής κατασκευής «που έχουν χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για τη μεταφορά ηγετών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις