Δευτέρα, 8 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο, εκρήξεις και μαύρος καπνός

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο, εκρήξεις και μαύρος καπνός
Reuters φωτογραφία αρχείου

Νέα επίθεση με πυραύλους εξαπολύουν οι ρωσικές δυνάμεις σε όλη την Ουκρανία, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ στο Κίεβο ακούγονται εκρήξεις.

Σύμφωνα με το Nexta, αντιαεροπορικός συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ουκρανία, ενώ υπάρχουν αναφορές για επίθεση ρωσικών πυραύλων κρουζ εναντίον του Κιέβου.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις στην ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αυθεντικότητα των οποίων δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, φαίνονται σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για εκρήξεις στο Ντνίπρο, το Κρίβι Ριχ και το Κροπιβνίτσκι στην κεντρική Ουκρανία.

«Επίθεση στην Ουκρανία σε μια ώρα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στους δρόμους. Τρελοί Ρώσοι τρομοκράτες», έγραψε στην εφαρμογή Telegram κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν τρεις πυραύλους κρουζ Kh-101 από τους έξι που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιοχή Τσερκάσι, στην κεντρική Ουκρανία, και στο Ζιτόμιρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αν και οι τοπικοί κυβερνήτες δεν έχουν δώσει στοιχεία για ζημιές. Η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ Kh-101 και δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις