Κόσμος

Ουκρανία: Το Κίεβο θα ζητήσει 300 δισεκ. δολάρια σε πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία

Πολεμικές αποζημιώσεις επιδιώκει η Ουκρανία από τη Ρωσία με τα χρήματα τα ξεπερνούν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Ντένις Μάλιουσκα.

Το Κίεβο θέλει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απόφαση που θα επιτρέψει τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, ανέφερε ο κ. Μάλιουσκα σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke που δημοσιεύεται σήμερα.

Αν και η αξία των ζημιών στις υποδομές της Ουκρανίας εξαιτίας της εισβολής του στρατού της Ρωσίας υπολογίζεται πως είναι πολύ υψηλότερη από το ποσό στο οποίο αναφέρθηκε ο ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης, το ποσό των 300 δισεκ. δολαρίων είναι το σύνολο των πόρων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας που είναι τοποθετημένοι στα κράτη της G7 που δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Μόσχας έπειτα από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Πέρα από ότι θα ζητήσει να του παραχωρηθούν τα δεσμευμένα κεφάλαια του ρωσικού δημοσίου, ο κ. Μάλιουσκα είπε πως το Κίεβο θα επιδιώξει να του παραδοθούν οι δεσμευμένοι πόροι και τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό ρωσικών κρατικών εταιρειών και Ρώσων ολιγαρχών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκρούστηκαν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον – Δεν υπάρχουν τραυματίες
Στις 19 Ιανουαρίου, εξαιτίας της σύγκρουσης στρατιωτικού ελικοπτέρου Black Hawk με αεροσκάφος της «American Airlines» κοντά στο «Ρόναλντ Ρίγκαν» 67 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους
Αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Ronald Reagan» των ΗΠΑ
ΗΠΑ και Ρωσία χαρακτήρισαν εποικοδομητικές τις συνομιλίες τους στην Κωνσταντινούπολη για τις διπλωματικές τους αποστολές
Oι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της επανέναρξης των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την επέκταση των επιχειρηματικών δεσμών και επαφών
Οι σημαίες της Ρωσίας και των ΗΠΑ