Κόσμος

Ουκρανία: Τοξική αμμωνία σε ακτίνα 2 χλμ μετά από πυρκαγιά σε ζυθοποιείο στο Ντονέτσκ

Τοξική αμμωνία έχει εξαπλωθεί σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων σε περιοχή του Ντονέτσκ μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ζυθοποιείο στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές.

Η πυρκαγιά στο ζυθοποιείο, στη συνοικία Καλίνινσκι της ομώνυμης πόλης, προκλήθηκε από πυρά του ουκρανικού Πυροβολικού σύμφωνα με τις φιλορωσικές αρχές, ενώ η τοξική αμμωνία που εκλύθηκε σε αέρια μορφή έχει εξαπλωθεί σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων. 

Κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κρατήσουν τα παράθυρά τους κλειστά. Η αμμωνία, γνωστή για την οξεία οσμή της, χρησιμοποιείται ως ψυκτικός παράγοντας στην παραγωγή οινοπνευματωδών ποτών.

Οι εχθροπραξίες είναι συχνές και σφοδρές γύρω από τη Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη του Ντονμπάς – της ανατολικής Ουκρανίας -, που απέχει μερικά χιλιόμετρα από τα μέτωπα του πολέμου ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014.

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του ουκρανικού Πυροβολικού χθες, κατήγγειλαν οι αυτονομιστές.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα θα μειώσει τις εισαγωγές ταινιών του Χόλιγουντ λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Σε επίσημη ανακοίνωση της Κίνας για το θέμα αναφέρεται ότι «η λάθος κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει κατάχρηση των δασμών στην Κίνα θα μειώσει αναπόφευκτα περαιτέρω την προτίμηση του εγχώριου κοινού προς τις αμερικανικές ταινίες»
Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC), στη Σαγκάη, Κίνα
New York Times: «Χωρίς καταφύγιο» οι Αμερικανοί εισαγωγείς – Οι δασμοί Τραμπ παραλύουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες
«Κι αν αλλάξουν τα δεδομένα και η παραγωγή στις ΗΠΑ πάψει να είναι βιώσιμη, τι θα κάνω τότε το εργοστάσιο στην Αμερική;» διερωτάται ο 52χρονος Τζέικομπ Ρόθμαν
Εργοστάσιο