Την ανάγκη να ερευνηθούν οι δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μίκολα Αζάροφ, σε μία υπόθεση που έχει φέρει στο επίκεντρο της κριτικής τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αζάροφ ζητά να ερευνηθεί αν ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν αργόμισθος…
Η δουλειά του γιου του Τζο Μπάιντεν στον ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου “Burisma Holdings Limited” βρίσκεται στο επίκεντρο αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι να βάλει τους εισαγγελείς να τον ερευνήσουν.
Ukrainian prosecutor who probed gas company linked to Hunter Biden insists there was NO … https://t.co/SToivYLMdk via @MailOnline
— j paul (@carisbrook5) September 27, 2019
Ο Τζο Μπάιντεν, το φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, αρνείται ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για να απολυθεί ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ώστε να μην ερευνήσει την εμπλοκή του γιου του σε παράνομες δραστηριότητες. Επιμένει ότι ο ίδιος και ο γιος του δεν έχουν κάνει τίποτα το επιλήψιμο.
Νωρίτερα την Παρασκευή (27.9.2019), η Εθνική Υπηρεσία Κατά της Διαφθοράς ανακοίνωσε ότι ερευνά τις δραστηριότητες της “Burisma” για το διάστημα 2010 – ’12. Ο Χάντερ Μπάιντεν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2014 και εργαζόταν γι’ αυτήν τουλάχιστον μέχρι το 2018.
Ουκρανία: Μύλος με Χάντερ Μπάιντεν
Ο Μίκολα Αζάροφ, που ήταν πρωθυπουργός στο διάστημα 2010 – ’14, είναι καταζητούμενος (!) στην Ουκρανία για κατάχρηση εξουσίας.
Στη συνέντευξή του είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη, όμως, είναι προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού να επιβεβαιωθεί η νομιμότητα των πράξεών του.
Είναι σημαντικό, σημείωσε, να ερευνηθεί τι έκανε ο Μπάιντεν για την “Burisma” που να δικαιολογεί τον μισθό του.
“Αν είχε ενεργό ρόλο (στη διοίκηση), τότε δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Αλλά αν απλώς ήταν στο μισθολόγιο και έπαιρνε χρήματα, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί παράβαση του νόμου”, είπε.
Ο Αζάροφ μίλησε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, όπου διέφυγε μετά την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, το 2014.
Άλυτο (;) μυστήριο η τηλεφωνική συνδιάλεξη Τραμπ – Ζελένσκι
Σε άλλη συνέντευξη, στο Κίεβο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν είπε στο Reuters ότι αιφνιδιάστηκε με την απόφαση του Λευκού Οίκου να δώσει στη δημοσιότητα την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Με βάση την ουκρανική νομοθεσία, αυτά τα τηλεφωνήματα είναι άκρως απόρρητα και ο Ζελένσκι δεν θα μπορούσε να εξαναγκαστεί να δώσει κάποια περίληψη ή το πλήρες, απομαγνητοφωνημένο κείμενο, στη δημοσιότητα.
Ο Κλίνκιν ήταν παρών και άκουγε όταν ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο μιλούσε τηλεφωνικά με τον Τραμπ. Όπως είπε, ποτέ δεν άκουσε τον Τραμπ να θέτει το θέμα του Μπάιντεν σε αυτές τις συνομιλίες ή να ζητά προσωπικές χάρες σε αντάλλαγμα για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.
“Το στυλ και ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ο Τραμπ ήταν μάλλον παρόμοια, όμως το περιεχόμενο διέφερε. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω, χωρίς να αποκαλύψω λεπτομέρειες”, τόνισε.