Site icon NewsIT

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της στην Κομισιόν

18.07.2024 | 10:20
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της στην Κομισιόν

Ursula von der Leyen looks on as she addresses lawmakers before a vote to choose the next President of the European Commission, at the European Parliament in Strasbourg, France, July 18, 2024. REUTERS/Johanna Geron

Στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου απευθύνθηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητώντας την επανεκλογή της σε αυτή τη θέση. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθύνεται στους ευρωβουλευτές στην σκιά της δικαστικής απόφασης για τα εμβόλια και την διαφάνεια που δεν παρείχε η Κομισιόν σε πολίτες όσον αφορά στην προμήθειά τους. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρειάζεται 361 ψήφους για να εκλεγεί και η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε να δρομολογήσει αμυντικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης μιας ευρωπαϊκής αεροπορικής ασπίδας και υποσχέθηκε να μην ανατρέψει πράσινες πολιτικές, εάν κερδίσει μια δεύτερη πενταετή θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ένα έγγραφο 31 σελίδων που περιγράφει το όραμά της, η ίδια δεσμεύτηκε να προτείνει νέες πολιτικές για το κλίμα και να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας «πραγματικής ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης».

«Θα προτείνουμε μια σειρά από αμυντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ξεκινώντας με μια ευρωπαϊκή αεροπορική ασπίδα και την άμυνα στον κυβερνοχώρο», αναφέρεται στο δημοσιευμένο έγγραφο.

Παράλληλα, υποσχέθηκε να βελτιώσει τη φύλαξη των συνόρων, να ενισχύσει τη Frontex και τη Europol και να προτείνει μια νέα στρατηγική για την επιστροφή των μεταναστών, εάν κερδίσει μια δεύτερη πενταετή θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ίδια δήλωσε ότι θα προτείνει τριπλασιασμό του αριθμού των ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και ακτοφυλάκων σε 30.000.

«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους απειλούν την ασφάλεια των συνόρων μας και των πολιτών μας με υβριδικές επιθέσεις», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. «Οι εχθρικοί παράγοντες που σπρώχνουν ανθρώπους πέρα από τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για πολιτικούς σκοπούς θα πρέπει να αναγνωριστούν ως απειλή για την ασφάλειά μας και θα πρέπει να τους επιβληθούν κυρώσεις». Η φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε ότι θα διορίσει ειδικούς επιτρόπους για τη διεύρυνση της ΕΕ και για τις σχέσεις με τη Μεσόγειο.

Δείτε την ομιλία της 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version