Σάββατο, 27 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ούτε ιερό, ούτε όσιο ο Ντουτέρτε! «Βγάλτε selfie με τον Θεό και θα παραιτηθώ»

Ροντρίγκο Ντουτέρτε

Τι και αν στράφηκαν όλοι εναντίον του μετά την ατάκα πως ο Θεός “είναι ο ηλίθιος γιος μιας σκύλας”; Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε συνεχίζει να προκαλεί.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων, υποστηρίζοντας πως θα παραιτηθεί αν μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει με μια selfie μαζί του.

Ανέκαθεν ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε είχε ακανθώδη σχέση με την εκκλησία. Σε ομιλία του αργά την Παρασκευή αμφισβήτησε εκ νέου κάποιες από τις βασικές αρχές της καθολικής πίστης.

Αναφέρθηκε στην ιδέα της αμαρτίας που σημείωσε ότι μαστίζει ακόμα και αθώα βρέφη και μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με τη βάφτιση στην εκκλησία έναντι αμοιβής. “Που είναι εκεί η λογική του Θεού;” διερωτήθηκε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Selfie με τον Θεό για την παραίτηση Ντουτέρτε

Ο 73χρονος πρόεδρος των Φιλιππίνων τόνισε πως αν υπάρξει μάρτυρας που μπορεί να αποδείξει ίσως με μια selfie ότι ένας άνθρωπος μπορεί να μιλήσει και να δει τον Θεό τότε θα παραιτηθεί αμέσως.

Υποστήριξε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει ένας Θεός ή μια ανώτερη ύπαρξη που να αποτρέπει τη σύγκρουση ανάμεσα στα δισεκατομμύρια αστέρια και τα ουράνια σώματα που θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρώπινη φυλή.

Η ατάκα του για τον Θεό την περασμένη εβδομάδα είχε εξοργίσει αντιπάλους αλλά και πολιτικούς του συμμάχους. Ο καθολικός επίσκοπος μάλιστα τον αποκάλεσε ψυχοπαθή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου των Φιλιππίνων υπερασπίστηκε τις παρατηρήσεις του, σημειώνοντας πως έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του για τη θρησκεία. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε προηγούμενη αποκάλυψη του Ροντρίγκο Ντουτέρτε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ιερέα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις