Site icon NewsIT

Ουκρανία: Αν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι μεγάλος! Οι δυνάμεις του NATO και η ελληνική εμπλοκή

04.05.2014 | 11:57
Ουκρανία: Αν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι μεγάλος! Οι δυνάμεις του NATO και η ελληνική εμπλοκή

Οι εικόνες φρίκης από την Ουκρανία προκαλούν πόνο αλλά και πολύ έντονη ανησυχία σ΄ όλο τον πλανήτη. Πόνο γιατί αποδεικνύεται δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής εκμηδενίζεται όταν οι ανόητοι εθνικισμοί επικρατούν της λογικής.

Και ανησυχία , γιατί είναι προφανές ότι αν η “λύση” των όπλων προκριθεί θα έχουμε να κάνουμε με μια ένοπλη σύγκρουση της Δυσης και του NATO με την Ρωσία του Πούτιν. Η Ουκρανία από μόνη της δεν μπορεί ούτε στα χαρτιά να σταθεί απέναντι στην Μόσχα.

Παράδοξο αλλά ακριβώς αυτό το μέγεθος και η ένταση μιας τέτοιας σύγκρουσης ήταν και το βασικό επιχείρημα αλλά και η ελπίδα ότι η διέξοδος στην ουκρανική κρίση δεν θα προέκυπτε μέσα από τα όπλα. Πληροφορίες και αναλύσεις υποστήριζαν ότι τουλάχιστον Ουάσινγκτον και Μόσχα σε υψηλό επίπεδο βρίσκονταν σε επικοινωνία για να μην πούμε σε συμφωνία.

Όμως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, τα “ατυχήματα” μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Και τα όσα φρικιαστικά μεταδίδονται από την Ουκρανία δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Το μίσος μεταξύ των αδίστακτων όπως αποδεικνύονται ουκρανών εθνικιστών και των ρωσόφονων γίνεται αβυσσαλέο με τόσους θανάτους αθώων.

Ακόμη πιιο ανησυχητική είναι η κινητικότητα που δείχνει να έχει το NATO στην περιοχή της Βαλτικής. Θέλοντας να στείλει μηνυμα ενεργής παρουσίας στην περιοχή και στους Ουκρανους στους οποίους πολλά έχει τάξει η Δύση , “φορτώνει” διαρκώς τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με την Ρωσία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version