Site icon NewsIT

Ουκρανία: Αυτονομιστές μαζί με ρώσους στρατιώτες εισήλθαν στη Νοβοαζόφσκ – Το διαψεύδει η Ρωσία

28.08.2014 | 12:23
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αμερικανός πρεσβευτής στο Κίεβο καταγγέλει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται άμεσα στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία, την ίδια ώρα που η Ρωσία το διαψεύδει και 11 άμαχοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία ξεφεύγει και πάλι. Αυτονομιστές υποστηριζόμενοι από ρώσους στρατιώτες εισήλθαν στην πόλη Νοβοαζόφσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία και κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ βομβαρδισμοί με όλμους στοίχισαν τη ζωή 11 αμάχων το τελευταίο 24ωρο στο φιλορωσικό προπύργιο του Ντονέτσκ.

“Υπάρχει στρατιωτικός εξοπλισμός στο Νοβοαζόφσκ που έφτασε πριν από δύο ημέρες περνώντας τα σύνορα από τη Ρωσία”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Ρόιτερς μαχητής φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής, του αποκαλούμενου τάγματος Αζόφ που υποστηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

“Ο εξοπλισμός φέρει τις σημαίες των ανταρτών της DNR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ), αλλά είναι τακτικές ρωσικές δυνάμεις”, πρόσθεσε ο μαχητής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

“Ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται άμεσα στις μάχες”

Στο μεταξύ, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για “άμεση εμπλοκή της” στις συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων ανταρτών και του τακτικού ουκρανικού στρατού.

“Αυξανόμενος αριθμός ρωσικών δυνάμεων εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στο ουκρανικό έδαφος”, έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο λογαριασμό του στο Twitter προσθέτοντας ότι η Μόσχα “στο εξής εμπλέκεται άμεσα στις συγκρούσεις” και έχει στείλει “το πιο σύγχρονο σύστημά της αντιαεροπορικής άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει το Pantsir-S1” στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία από την πλευρά της το διαψεύδει και ελέγχει πληροφορίες που αφορούν τον θάνατο στρατιωτών της στην ανατολική Ουκρανία.

“Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι πληροφορίες αυτές ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές”, δήλωσε ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείτο χθες βράδυ το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass.

Ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κηδείες δύο αλεξιπτωτιστών τελέστηκαν μυστικά στη βόρεια Ρωσία. Τα μέσα ενημέρωσης επικαλούνταν συγγενείς που δήλωναν ότι οι αλεξιπτωτιστές σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, όπου επισήμως η Ρωσία δεν έχει αναπτύξει δυνάμεις.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της αντιπολίτευσης Ντοζντ, η Επιτροπή των μητέρων των στρατιωτών, μια μη κυβερνητική οργάνωση που καταγγέλλει τις καταχρήσεις στο στρατό, κατάρτισε κατάλογο με τα ονόματα 400 στρατιωτών που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Η Ρωσία διαψεύδει το Κίεβο και τις χώρες της Δύσης που δηλώνουν ότι η Μόσχα φέρεται να έχει στείλει άνδρες της να πολεμήσουν στο πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι άνδρες αυτοί διέσχισαν τα σύνορα “κατά λάθος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετραώροφο σχολείο στο Ντόνετσκ τυλίχθηκε στις φλόγες

Ουκρανία: “Εκατοντάδες νεκροί σε ένα 24ωρο”, λέει στρατιωτικός

“Έλληνες νεοναζί πολεμούν στην Ουκρανία”! Δημοσιεύματα από Βρετανία προβληματίζουν

Πούτιν – Ποροσένκο: Ανάγκη για εκεχειρία στην Ουκρανία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version