Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ουκρανία: Νεκρός ο Ιταλός φωτορεπόρτερ και ο Ρώσος διερμηνέας του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Ιταλός φωτορεπόρτερ, Αντρέα Ρονκέλι, ο οποίος ήταν συνιδρυτής του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου Cesura, σκοτώθηκε χθες στο χωριό Αντρέεβκα, κοντά στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, οχυρό των φιλορώσων αυτονομιστών.

Νεκρός και ο διερμηνέας του, Αντρέι Μιρόνοφ, ρωσικής καταγωγής με ιταλικό διαβατήριο, όπως επιβεβαίωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, που ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες δέχτηκαν επίθεση με βλήματα όλμων.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι σοροί των δύο ανδρών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Σλαβιάνσκ, την ώρα που μέλη της οικογενείας του Ρονκέλι θα μεταβούν σήμερα στο Κίεβο για την αναγνώριση της σορού του.

Ο 30χρονος “Άντι”, όπως ήταν το υποκοριστικό του, Ρονκέλι από την Πιατσέντσα, της βορειοανατολικής Ιταλίας, ζούσε μεταξύ Μόσχας και Μιλάνου και συνεργαζόταν με πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τα περιοδικά Newsweek, L’Espresso, Le Monde, Foreign Policy, Novaya Gazeta, Zürcher Zeitung, Wall Street Journal και Kommersant.

Το 2008 ίδρυσε μαζί με τέσσερις άλλους φωτογράφους το πρακτορείο Cesura. Για τις ανάγκες τις δουλειάς του είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων στον Καύκασο, στο Κιργιστάν, στην Τυνησία και τη Λιβύη την εποχή της “Αραβικής Άνοιξης”.

Ο Ρονκέλι βρισκόταν στο Ντονέτσκ μαζί με τον διερμηνέα του εδώ και αρκετές μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουκρανία: Δύο φωτορεπόρτερ και ο διερμηνέας τους τραυματίστηκαν από πυρά στο Σλαβιάνσκ

Ψηφίζουν σήμερα για πρόεδρο οι Ουκρανοί

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιμένει πως η Μόσχα θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Ουκρανία: “Αναχαιτίσαμε ρωσικά ελικόπτερα που πλησίαζαν από την Κριμαία”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε