Site icon NewsIT

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο αποφασίζει για την παράταση της εκεχειρίας

27.06.2014 | 17:31
Ουκρανία: Ο Ποροσένκο αποφασίζει για την παράταση της εκεχειρίας

Τις αποφάσεις του σχετικά με την παράταση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία θα ανακοινώσει αργότερα ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Ποροσένκο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του αφού επιστρέψει στο Κίεβο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία παίρνει μέρος.

«Η απόφαση αυτή θα ληφθεί από εμένα όταν επιστρέψω στην Ουκρανία. . . πρέπει να έχω διαβουλεύσεις με τον υπουργό Άμυνας, με το συμβούλιο άμυνας», ανέφερε ο Ποροσένκο, ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.
Η εκεχειρία ανάμεσα στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία τυπικά λήγει στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass μετέδωσε, επικαλούμενο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή την οποία δεν κατονόμασε, πως ο Ποροσένκο είπε στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα παρατείνει την εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία για άλλες τρεις ημέρες.

Αντιδρώντας στην πληροφορία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι θα καλωσόριζε την τριήμερη παράταση της εκεχειρίας, πρόσθεσε όμως πως αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει απλώς μια αναβολή του τελεσιγράφου προς τους αυτονομιστές για να καταθέσουν τα όπλα.

Διαβάστε

Μάχες στην Ουκρανία λίγο πριν εκπνεύσει η εκεχειρία

Η Ρώμη προειδοποιεί τους πολίτες της να μην έχουν συναλλαγές με τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη για νομικούς λόγους

Απίστευτο τροχαίο με… 150 χλμ/ώρα σε δυνατή βροχή! (φωτο, βίντεο)

Τα καυτά μίνι των Ρωσίδων αστυνομικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version