Site icon NewsIT

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιμένει πως η Μόσχα θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών

24.05.2014 | 23:32
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι η Μόσχα θα σεβαστεί την επιλογή του ουκρανικού λαού στις αυριανές προεδρικές εκλογές και θα συνεργαστεί με τις νέες ουκρανικές αρχές.

“Αναμφίβολα θα σεβαστούμε την επιλογή του ουκρανικού λαού και θα συνεργαστούμε με τις αρχές που θα προκύψουν μετά τις εκλογές”, είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει πως η κρίση στην Ουκρανία “γεννήθηκε διότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθησε ένα πραξικόπημα, το οποίο υποστήριξαν οι Αμερικανοί φίλοι μας, και εν τέλει, επικρατεί χάος κι ένας αληθινός εμφύλιος πόλεμος”, υποστήριξε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

Εξάλλου ο Πούτιν, εκτίμησε πως οι κυρώσεις που επέβαλαν δυτικά κράτη στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία θα αποδειχθούν μπούμερανγκ.

Η πολιτική της Μόσχας για το αποτέλεσμα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών

Ο Πούτιν ακόμη σημείωσε πως “επί της αρχής, σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να γίνουν εκλογές καθώς ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είναι ο πρόεδρος εν ενεργεία”, ωστόσο τόνισε πως “θέλουμε και εμείς να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Ουκρανία και επομένως θα σεβαστούμε την επιλογή του ουκρανικού λαού και θα συνεργαστούμε με τις νέες αρχές στο Κίεβο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο “κόκκινο” η Ουκρανία! Στρατιωτικός νόμος στη Λουχάνκσκ – 8 νεκροί στο Ντονέτσκ

Η Μόσχα τραβάει τ’ αυτί στο Λονδίνο για τον Κάρολο

Συμφωνία μαμούθ Κίνας – Ρωσίας για το φυσικό αέριο

Πρίγκιπας Κάρολος: “Ο Πούτιν κάνει ό,τι ακριβώς έκανε ο Χίτλερ”

“Βλαδίμηρε σ΄ ευχαριστούμε” – Άνοιξαν οι δουλειές για τις αμυντικές βιομηχανίες μετά τη Κριμαία

Ουκρανία: Επαφές Κιέβου και Μόσχας για την τιμή του φυσικού αερίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version