Site icon NewsIT

Ουκρανία: Ολάντ και Μέρκελ ασκούν πίεση στον Πούτιν

03.07.2014 | 17:10
Ουκρανία: Ολάντ και Μέρκελ ασκούν πίεση στον Πούτιν

Οι Ολάντ και Μέρκελ καλούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να πιέσει τους αυτονομιστές να έρθουν σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές, ώστε να επιτευχθεί μια διμερώς συμφωνημένη εκεχειρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισαν στη συζήτησή τους με τον Ρώσο πρόεδρο τη σημασία που αποδίδουν στην εφαρμογή της συμφωνίας η οποία επετεύχθη χθες Τετάρτη στο Βερολίνο ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ώστε να επιτευχθεί μια διμερώς συμφωνημένη εκεχειρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας.

Οι Ολάντ και Μέρκελ «κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να υποστηρίξει τη διοργάνωση μιας συνάντησης της ομάδας επαφής πριν από την 5η Ιουλίου ώστε να καθοριστούν οι όροι για την εκεχειρία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Προς αυτό, ζήτησαν από τον πρόεδρο Πούτιν να παρέμβει για να ενθαρρύνει τους αυτονομιστές να διαπραγματευθούν και να καταλήξουν σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές”.

Ο Ολάντ και η Μέρκελ πρόκειται να έχουν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη και με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Γιατσενιούκ: Το Κίεβο ίσως να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον ενεργειακό τομέα

Ο Μεντβέντεφ προβλέπει μεγάλη κρίση με το φυσικό αέριο από Σεπτέμβριο

Ουκρανία: Εκεχειρία τέλος, “μπαρούτι” ο Πούτιν με Ποροσένκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version