Site icon NewsIT

Ουκρανία: Σχηματισμός κυβέρνησης την Πέμπτη

25.02.2014 | 12:40
Ουκρανία: Σχηματισμός κυβέρνησης την Πέμπτη

Αναβολή 48 ωρών πήρε ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, όπως αποφάσισε η Βουλή της χώρας, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

“Η ψηφοφορία για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει να διεξαχθεί την Πέμπτη”, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας (και της Βουλής) Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο διαίρεσης της χώρας εξαιτίας των αντιδράσεων των ρωσόφωνων περιοχών της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση με υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να συζητήσει “τις επικίνδυνες ενδείξεις αποσχιστικών τάσεων” που εκδηλώνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Νέα παρέμβαση από τη Ρωσία

Η Ουκρανία δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί να επιλέξει ανάμεσα σε στενούς δεσμούς με τη Ρωσία ή με τη Δύση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μία ακόμη προειδοποίηση της Μόσχας προς την ΕΕ και τις ΗΠΑ να μην επιχειρούν να διαμορφώσουν το μέλλον της πρώην σοβιετικής αυτής χώρας.

“Είναι επικίνδυνο και αντιπαραγωγικό να επιχειρείται να επιβληθεί στην Ουκρανία η επιλογή με το σκεπτικό: ‘Είτε είστε μαζί μας, είτε εναντίον μας’ “, δήλωσε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον λουξεμβούργιο ομόλογό του Ζαν Άσελμπορν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία της… χλιδής! Παλάτι το σπίτι στενού συνεργάτη του Γιανουκόβιτς

Καταθέσεις εκατομμυρίων, ιλιγγιώδη ποσά σε… ξυλουργούς και σχέδια “σφαγής” διαδηλωτών – Τα έγγραφα που “καίνε” τον Γιανουκόβιτς

Στη Γερμανία η Τιμοσένκο για θεραπεία

Ρωσία και ΝΑΤΟ ανησυχούν για την Ουκρανία

Μενβτέντεφ: Δεν αναγνωρίζω τη νομιμότητα των νέων αρχών στην Ουκρανία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα στην Ουκρανία

Καταζητείται ο Γιανουκόβιτς! Ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Ουκρανίας για μαζικές δολοφονίες διαδηλωτών

Γιούλια Τιμοσένκο, η… Εβίτα Περόν της Ουκρανίας – Πόσο άλλαξε μέσα στη φυλακή (ΦΩΤΟ)

Ολοταχώς προς τριχοτόμηση η Ουκρανία – “Ξηλώνουν” ό,τι θυμίζει τον Γιανουκόβιτς

Οι ΗΠΑ “σπρώχνουν” την Ουκρανία στο ΔΝΤ

Η Ουκρανία στη δίνη του διαμελισμού – Νέο video σοκ: η στιγμή που ελεύθεροι σκοπευτές “θερίζουν” διαδηλωτές – Με ελικόπτερο το ‘σκασε ο Γιανουκόβιτς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version