Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ούρλιαζε “δεν μπορείς να με αγγίξεις”! Νέο βίντεο από τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

Ούρλιαζε “δεν μπορείς να με αγγίξεις”! Νέο βίντεο από τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

Ένα νέο βίντεο από τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία την Πρωτοχρονιά δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο ακούγεται μια γυναίκα να ουρλιάζει “όχι! δεν μπορείς να με αγγίξεις”, ενώ φαίνεται πόσο ανίσχυρη ήταν η αστυνομική παρουσία στον χειρισμό του πλήθους που βρισκόταν εκτός ελέγχου. Περισσότερες από 500 γυναίκες έπεσαν θύματα επιθέσεων και κλοπής από μετανάστες κατά τη διάρκεια των εορτασμών της πρωτοχρονιάς.

Φαίνονται επίσης πυροτεχνήματα να σκάνε στον κόσμο ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ελέγξουν το πλήθος που ξεπερνούσε τις 2.000. Κανείς δεν έδινε σημασία στις εντολές των αστυνομικών που ακούγονται να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αδυναμία να διαχειριστούν τον όχλο. “Στέκομαι εδώ ολομόναχος” ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία στην Κολωνία ανακοίνωσε πως 1.500 αστυνομικοί, δέκα φορές περισσότεροι από πέρυσι, θα βρίσκονται σε υπηρεσία την Πρωτοχρονιά για να αποφευχθεί η επανάληψη περιστατικών όπως πέρυσι. Σχεδιάζουν επίσης να επιτηρούν τον κόσμο με ελικόπτερα, περιορίζοντας τον αριθμό των ανθρώπων σε συγκεκριμένες περιοχές και αναπτύσσοντας αξιωματικούς που είναι εκπαιδευμένοι να ερευνούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

H 18χρονη Lisa S. μίλησε δημόσια για τον εφιάλτη που έζησε την Πρωτοχρονιά στην πλατεία του καθεδρικού ναού της πόλης με δύο ξαδέρφες της. “Μας έπιαναν από τα γεννητικά όργανα από όλες τις πλευρές. Ξεχείλωσε το φόρεμά μου. Άρπαξαν την ξαδέρφη μου από τα χέρια και προσπάθησαν να την παρασύρουν. Προσπαθήσαμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας αλλά δεν είχαμε τύχη. Όταν ξεφεύγαμε από τον έναν, μας παρενοχλούσε άλλος”.

Αφού κατάφεραν να ξεφύγουν, οι τρεις ξαδέρφες μίλησαν στον πρώτο αστυνομικό που συνάντησαν αλλά τους είπε ότι ήταν απασχολημένος και δεν μπορούσε να βοηθήσει. Συνολικά ερευνήθηκαν από τις αρχές της Κολωνίας 1.222 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 513 αφορούσαν σεξουαλικές επιθέσεις. Μέχρι στιγμής μόνο 35 από τους κατηγορούμενους έχουν εμφανιστεί στο δικαστήριο και 24 έχουν βρεθεί ένοχοι, εκ των οποίων μόνο 3 για σεξουαλικές επιθέσεις.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε