Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Παίζουν με την αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων! “Ό,τι επέπλεε, μπορεί να έχει βυθιστεί” – Στο κενό οι έρευνες για το Boeing των Malaysian Airlines

Παίζουν με την αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων! “Ό,τι επέπλεε, μπορεί να έχει βυθιστεί” – Στο κενό οι έρευνες για το Boeing των Malaysian Airlines

– “Μπορεί να ήταν κοντέινερ που έπεσε από πλοίο” λέει τώρα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ
– Άφαντα τα αντικείμενα που ίσως ανήκαν στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines
– “Με λίγη τύχη, κάτι θα βρουμε” δήλωσε Αυστραλός πιλότος που μετέχει στις έρευνες
– Πέντε τα αεροπλάνα που ψάχνουν, βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή
– 23.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα η έκταση όπου ψάχνουν κομμάτια από το εξαφανισμένο Boeing

Η ομίχλη και το ψιλόβροχο υποχωρούν και από τα ξημερώματα, τα αεροπλάνα της Αυστραλίας και των ΗΠΑ “σηκώθηκαν” ξανά για να ψάξουν στην περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ για το εξαφανισμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες.

Οι έρευνες δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ για τα δυο αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ξεθωριάζουν.

Το χειρότερο είναι πως οι ελπίδες ότι μετά από 13 μέρες οι συγγενείς των αγνοουμένων επιβαινόντων θα έπαιρναν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους, δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που κάτι ήθελαν να πουν.

Γιατί σήμερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός (μόλις μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις από τη Βουλή) προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις. Και σε μια (αποτυχημένη) προσπάθεια να υποστηρίξει την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από δορυφόρο, δήλωσε πως μπορεί και να μην είναι τίποτα τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό. “Μπορεί να είναι ένα κοντέινερ που έπεσε από ένα πλοίο. Οτιδήποτε. Αλλά οι οικογένειες είχαν δικαίωμα να μάθουν όλες τις εξελίξεις”, είπε ο Τόνι Άμποτ.

Το ίδιο κυνικά, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Γουόρεν Τρας, δήλωσε πως τα αντικείμενα που φωτογραφήθηκαν από δορυφόρο στις 16 Μαρτίου και ίσως να ανήκουν στο αγνοούμενο αεροπλάνο, μπορεί πια και να έχουν βυθιστεί!

“Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα πριν τότες μέρες, μπορεί τώρα να έχει φτάσει στον πάτο”, είπε.

Έρευνες με το… σταγονόμετρο

Το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα είναι ένα από τα πιο απρόσιτα στον πλανήτη, δυσπρόσιτο και… τεράστιο. Η περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες είναι 23.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτει μια ωκεάνια κορυφογραμμή, μια μεγάλη θάλασσα μήκους 3.500 μέτρων.

Τα αυστραλιανά, νεοζηλανδικά και αμερικανικά αεροπλάνα που επιχειρούν στην περιοχή θα βοηθήσουν και αεροσκάφη από την Κίνα και την Ιαπωνία. Κάθε αεροσκάφος μπορεί να επιχειρεί μόνο για δύο ώρες πριν επιστρέψει στη στεριά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @WSJAsia

Ήδη, το πρώτο αεροπλάνο πήγε και… γύρισε. “Με λίγη τύχη, κάτι θα βρούμε σύντομα” δήλωσε ο πιλότος αυστραλιανού αεροπλάνου που μετέχει στις έρευνες.
Στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες, τα πληρώματα έριξαν ειδικές σημαδούρες για να παρακολουθήσουν τα ρεύματα.

Πέντε αεροσκάφη από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ μετέχουν σήμερα στις έρευνες. Οι πρώτες πτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή χθες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, ενώ την επιχείρηση δυσχέραναν και οι κακές καιρικές συνθήκες.

Οι σημερινές μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να είναι επιτρέψουν καλύτερη ορατότητα και να διευκολύνει την παρατήρηση των κυμάτων, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισαν ξανά οι έρευνες για το Boeing φάντασμα των Malaysian Airlines – Κακές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή

Φουντώνουν τα σενάρια πως Αμερικανοί κατέρριψαν το μοιραίο Boeing πριν φτάσει σε μυστική βάση στον Ινδικό

Δραματικοί διάλογοι ψάχνοντας το Boeing 777 των Malaysian Airlines: “Υπάρχει κάτι εκεί κάτω!” – Νέο επεισόδιο με αγανακτισμένους συγγενείς αγνοουμένων

Δε βρίσκουν τίποτα! Άφαντα τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines – Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις έρευνες

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια; Από τις 16/3 οι εικόνες των αντικειμένων που ίσως ανήκουν στο αγνοούμενο Boeing της Malaysia Airlines

Επίλογος στο θρίλερ; Βρέθηκαν αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing των Malaysian Airlines – Συναγερμός στον Ινδικό Ωκεανό

Νέες αποκαλύψεις για το Boeing της Malaysia Airlines: Είχαν σβήσει αρχεία από τον εξομοιωτή πτήσης του πιλότου – Χτύπησαν συγγενείς αγνοουμένων

Ξεχείλισε η οργή! Επεισόδιο με συγγενείς των αγνοουμένων στη συνέντευξη Τύπου της Malaysia Airlines – Έριξαν στο έδαφος γυναίκα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε