Κόσμος

Πακιστάν: Η Σερ στο πλευρό ελέφαντα που διέσωσε από την κακομεταχείριση

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Σερ έφθασε στο Πακιστάν για να αποχαιρετίσει τον Κάαβαν. Πρόκειται για τον ελέφαντα για τον οποίο πέρασε χρόνια προκειμένου να τον απελευθερώσει, προτού το γιγάντιο θηλαστικό μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο στην Καμπότζη την Κυριακή (29.11.2020).

Ο 36χρονος ασιατικός ελέφαντας στο Πακιστάν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Ισλαμαμπάντ, τον περισσότερο χρόνο χωρίς κάποια συντροφιά, και προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων πραγματοποίησαν εκστρατεία για τη διάσωσή του από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Η Σερ έστειλε σε ένα tweet τις ευχαριστίες της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πακιστανό πρωθυπουργό, Ίμραν Καν σήμερα, Παρασκευή (27.11.2020) «καθώς κατέστησε δυνατό για εμένα να πάω τον Κάαβαν στην Καμπότζη».

PAKISTAN ELEPHANT FAREWELL  REUTERS

PAKISTAN ELEPHANT FAREWELL  REUTERS

 

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρθηκε πως ο Καν ευχαρίστησε τη Σερ και την προσκάλεσε να συμμετάσχει περαιτέρω σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο Πακιστάν.

Ο Κάαβαν θα μεταφερθεί αεροπορικώς στην επαρχία Σιεμ Ρεάπ της Καμπότζης. Εκπαιδεύτηκε από ειδικούς της οργάνωσης Four Paws, που ήταν εφοδιασμένοι με μπανάνες και άλλες λιχουδιές, προκειμένου να συνηθίσει τον στενό χώρο του μεταγωγικού αεροσκάφους και τους δυνατούς θορύβους κατά τη διάρκεια της 10ωρης πτήσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού