Κόσμος

Πακιστάν: Τουλάχιστον 57 νεκροί από χιονοστιβάδες

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται εξαιτίας των χιονοστιβάδων στο Πακιστάν, τα τελευταία 24ωρα, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Στη γειτονική Ινδία, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πολλές χιονοστιβάδες στο βόρειο τμήμα του διοικούμενου από την Ινδία Κασμίρ, κομμάτι που διεκδικεί το Πακιστάν.

Δύο Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί κάτοικοι χωριών παραμένουν εγκλωβισμένοι από χιονοστιβάδες στην περιοχή της κοιλάδας Νίλουμ έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ένας από τους αξιωματούχους.

PAKISTAN DISASTER REUTERS

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ινδικής αστυνομίας είπε ότι πέντε στρατιώτες συγκαταλέγονται στους δέκα νεκρούς κοντά στα σύνορα Ινδίας – Πακιστάν.

Η περιοχή είναι μια από τις μεθορίους όπου παρατηρείται μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εντάσεις και όπου οι γειτονικοί στρατοί βρίσκονται επί δεκαετίες σε αντιπαράθεση λόγω των διαφιλονικούμενων εδαφών.

Το Κασμίρ είναι διχοτομημένο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά την ανεξαρτητοποίησή τους το 1947 και επί δεκαετίες η ένταση στο σύνορό τους έχει αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Το 2012 μια χιονοστιβάδα έπληξε το αρχηγείο ενός τάγματος του πακιστανικού στρατού, κοντά στο ινδικό σύνορο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 124 στρατιώτες και 11 πολίτες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της